arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Materiaal grondwaterproject naar Sri Lanka

1 juli 2019
Waterlelie

Begin dit jaar gingen twee LargeRotoSonic FS250 sonische boormachines, twee watertankers en twee servicetrucks, allen gemonteerd op 4x4 Mercedes Benz trucks, op transport richting Sri Lanka. De imposante hoeveelheid voertuigen en materiaal is bestemd voor het vijfjarig miljoenenproject dat Royal Eijkelkamp sinds maart vorig jaar in opdracht van het Sri Lankaanse Ministry of Irrigation and Water Resources Management uitvoert.

De afgelopen maanden is al het materiaal gebruiksklaar gemaakt bij Royal Eijkelkamp in Giesbeek. Twee trucks zijn voorzien van boormachines die gebruik kunnen maken van verschillende soorten boortechnieken, waaronder sonisch boren. Met deze boormachines worden later dit jaar peilbuizen geboord in Sri Lanka waarin grondwatersensoren worden geïnstalleerd.

>

Monitoring grondwater

Op twee trucks zijn watertanks van 8.000 liter gemonteerd. Deze zorgen ervoor dat er tijdens het boren voldoende water aanwezig is. De laatste twee trucks bevatten compressoren en extra laadruimte voor (boor-)materiaal. Op de opleggers zitten recycling en mixing units die de grove en droge onderdelen van het boorvloeistof scheiden. Naast de voertuigen gingen er zo’n dertig containers vol met aanverwante apparatuur richting Sri Lanka, allemaal bestemd voor het te realiseren grondwater monitoringsnetwerk.

Het te realiseren grondwater monitoringsnetwerk, bestaande uit honderdvijftig meetlocaties, biedt de beslissingsnemers van het Sri Lankaanse ministerie in de nabije toekomst tijdige, betrouwbare en accurate data op basis waarvan grondwater gerelateerde problematieken gemonitord en gemanaged kunnen worden.

Voorafgaand aan het transport bracht een delegatie van het Ministry of Irrigation and Water Resources Management uit Sri Lanka een bezoek aan Royal Eijkelkamp om met eigen ogen het materiaal te bekijken, inspecteren en testen. "De inspecties en testen zijn perfect verlopen en we alles is met een gerust hart richting Sri Lanka getransporteerd", aldus project manager Elsa Mulder-Van Heijst.

Sri Lanka
Sluiten