arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Medtronic deelt specificaties voor ventilatieontwerp om de wereldwijde productie hiervan te verhogen

30 maart 2020

Medtronic - een van 's werelds grootste bedrijven op het gebied van medische technologie, diensten en oplossingen - heeft 30 maart bekendgemaakt dat het de ontwerpspecificaties voor de Puritan Bennett™ 560 (PB 560) publiekelijk deelt, zodat de wereldwijde productie van ventilatoroplossingen voor de strijd tegen de COVID-19-infectie kan worden verhoogd. Deze beslissing is in overeenstemming met de recente FDA-richtlijnen en in overeenstemming met de volksgezondheid en medische reactie van wereldwijde overheidsinstanties.

PB 560 ontwerpspecificaties

De PB 560 is in 2010 geïntroduceerd en wordt verkocht in 35 landen over de hele wereld. De PB 560 ventilator is een compacte, lichtgewicht en draagbare ventilator die luchtwegondersteuning biedt voor zowel volwassenen als kinderen. Het kan worden gebruikt in zowel klinische omgevingen als thuis en biedt ook mobiele ademhalingsondersteuning. PB 560 product- en servicehandleidingen, ontwerpvereisten, fabricagedocumenten en schema's zijn nu beschikbaar op Medtronic.com/openventilator. De ontwerpspecificaties van de PB 560 zijn vanaf 30 maart beschikbaar, de softwarecode en andere informatie volgen binnenkort.

"Door de ontwerpinformatie van de PB 560 openbaar te delen, hopen we de wereldwijde productie van ventilatoroplossingen voor de strijd tegen COVID-19 te verhogen."

"Medtronic erkent de acute behoefte aan ventilatoren als levensreddende apparaten bij het behandelen van COVID-19-infecties. We weten dat deze wereldwijde crisis een wereldwijde reactie nodig heeft. De afgelopen weken hebben we de productie van onze Puritan Bennett™ 980-ventilatoren opgevoerd. Maar we weten ook dat we meer kunnen doen, en dat doen we nu ook," zegt Bob White, executive vice-president en president van de Minimally Invasive Therapies Group bij Medtronic. "Door de ontwerpinformatie van de PB 560 openbaar te delen, hopen we de wereldwijde productie van ventilatoroplossingen voor de strijd tegen COVID-19 te verhogen."

Longen kunnen rusten en herstellen

Ventilatoren spelen een cruciale rol bij de behandeling van patiënten met ernstige luchtwegaandoeningen, zoals COVID-19, die hulp nodig hebben omdat ze zelf niet effectief kunnen ademen. Door een patiënt op een beademingsapparaat te plaatsen, mogen de longen van de patiënt rusten en herstellen, terwijl het beademingsapparaat de zuurstoftoevoer en de ademhalingsacties simuleert. Zonder ventilatieondersteuning overleven sommige patiënten met ernstige luchtwegaandoeningen mogelijk niet.

Over Medtronic

Medtronic is een van 's werelds grootste bedrijven op het gebied van medische technologie, diensten en oplossingen - het verlicht pijn, herstelt de gezondheid en verlengt het leven voor miljoenen mensen over de hele wereld. Medtronic heeft wereldwijd meer dan 90.000 mensen in dienst en bedient artsen, ziekenhuizen en patiënten in meer dan 150 landen. Het bedrijf is gericht op samenwerking met belanghebbenden over de hele wereld om de gezondheidszorg verder, samen te brengen.

Alle toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden zoals die beschreven in de periodieke rapporten van Medtronic die bij de Securities and Exchange Commission zijn geregistreerd. Werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van verwachte resultaten.

Medtronic
Medtronic
Sluiten