arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Merford breidt geluidsbeheersingsactiviteiten uit naar Engeland

29 april 2016
Merford

Merford opent haar deuren in Engeland. Het familiebedrijf in Gorinchem, gespecialiseerd in geluidsbeheersing, speelt daarmee in op de groeiende vraag in de UK naar toepassingen om geluidsoverlast tegen te gaan.

Twee trends maken geluidswering in Engeland urgent. De toenemende bevolkingsdichtheid in grote steden zorgt ervoor dat de bewoonde omgeving en industriegebieden steeds meer met elkaar samensmelten, waardoor geluidsoverlast toeneemt. En mensen zijn zich veel meer bewust van de schadelijke effecten die geluidsoverlast kan hebben op de gezondheid, waardoor ze het niet langer accepteren.

De Merford groep, die bestaat uit vijf verschillende businessunits met ieder hun eigen specialisme, zag medio 2014 mogelijkheden voor internationale uitbreiding. Olivier Wallien, Business Unit Manager Merford Noise Control: “Vanaf dat moment wilden we meer doen met waar we goed in zijn: het beheersen van lawaai, om daarmee onze woon- werk- en leefomgeving prettiger en gezonder te maken. Voor ieder bedrijf dat te maken heeft met een ‘akoestisch’ probleem kunnen wij een toepassing ontwikkelen.” Dit kan een volledig op maat gemaakte toepassing zijn of een reeds, in de fabriek van Merford ontwikkelde, bestaande toepassing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geluidswerende omkastingen, geluidsschermen, geluidswerende ventilatiesystemen, testcellen en geluidswerende deuren.

Logische stap

De uitbreiding naar Engeland was een logische stap, vervolgt Wallien. “Internationaal deden we al een flink aantal projecten in onder andere België, Duitsland en Scandinavië. Maar de meest positieve ervaringen hadden we toch wel met onze activiteiten in de UK. We merken dat de Nederlandse en Engelse cultuur goed met elkaar matchen. Ook is er vrijwel geen sprake van een taalbarrière, een prettige bijkomstigheid.” Daarnaast is het voor Merford een heel goed moment om nu de Engelse markt te betreden. Op het gebied van noise control zijn er in de UK meerdere bedrijven actief die concurreren op deelgebieden. Door het faillissement van een grote Engelse speler ontstond een gat in de markt, waar Merford nu inspringt.Het bedrijf focust zich in Engeland in eerste instantie op een viertal activiteiten: het reduceren van geluid bij energieopwekkende afvalverwerkingsindustrieën, datacenters, transformatorstations en de utiliteitsbouw. Het hoopt hiermee een flink marktaandeel op de Engelse markt te verwerven.

Eigen laboratorium en testfaciliteit

Voor het opzetten van de activiteiten van Merford in Engeland is Gary Dawson aangewezen als nieuwe sales manager. Met zijn 28 jaar lange ervaring bij andere grote noise control spelers weet hij precies wat er speelt in Engeland als het gaat om geluidsbeheersing en de wet- en regelgeving daaromtrent. Volgens Dawson is er een flink groeiende markt in de UK voor toepassingen om geluidsoverlast tegen te gaan. “De technologie voor geluidsbeheersing heeft zich niet in hetzelfde tempo ontwikkeld als andere takken van techniek. De meeste geluidsbeheersingssystemen die tegenwoordig worden ontwikkeld, zijn zeer gelijkwaardig aan wat er in de jaren vijftig werd geproduceerd. Daarentegen heeft Merford, met haar eigen in-house laboratorium en testfaciliteit, voortdurend geïnvesteerd in R&D. Zo introduceerde ze innovatieve nieuwe oplossingen voor langer bestaande problemen, zoals akoestische roosters voor laagfrequent geluid en antigeluidsystemen om transformatorgeluid te dempen zonder volumineuze absorptiesystemen. Het is de missie van Merford om deze innovatieve en kostenefficiënte besturingsoplossingen te introduceren in de UK”, aldus Dawson.

Bron: metaalnieuws

Sluiten