arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Mijlpaal: honderdduizendste traplift verkocht

6 juli 2015

ThyssenKrupp Encasa, internationaal opererend leverancier van trap-, huis- en plateauliften, heeft de honderdduizendste traplift in haar bestaan afgeleverd. De tachtigjarige Marga Schüler uit het Duitse Bergisch-Gladbach was de gelukkige klant.

In 1957 produceerde ThyssenKrupp haar eerste traplift. De introductie van de ‘Flow I’ in 2000 en de ‘Flow II’, enkele jaren later, zorgden voor een revolutie omdat de trapliften voortaan ook op smalle trappen en wenteltrappen konden worden geplaatst. De honderdduizendste traplift, die nu is afgeleverd, markeert een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van ThyssenKrupp.

"Ik wil zo lang mogelijk in mijn eigen huis wonen.”

Verbeterde kwaliteit van leven

“We horen vaak van onze klanten dat onze trapliften eenvoudige en alledaagse huishoudelijke taken gemakkelijker of zelfs weer mogelijk maken", zegt Bert Grootjen, directeur van ThyssenKrupp Encasa Nederland. "Het is geweldig om te zien hoe de kwaliteit van leven verbetert als mensen weer vrij binnen de muren van hun eigen huis kunnen bewegen.”

Smalle wenteltrap

Marga Schüler, ontvangster van de honderdduizendste traplift, is een exemplarisch voorbeeld. De vijftien treden naar de eerste verdieping werden door haar pijnlijke gewrichten een steeds grotere gruwel voor haar. "Ik wil zo lang mogelijk in mijn eigen huis wonen”, vertelt ze. “In de afgelopen jaren is de wenteltrap naar de eerste verdieping echter een probleem geworden.” Schüler wachtte lang met het aanschaffen van een traplift omdat ze dacht dat haar trap daar ongeschikt voor was. De  wenteltrap bleek inderdaad een uitdaging voor de technische consultants bij ThyssenKrupp Encasa, maar door maatwerk dat op de millimeter nauwkeurig werd uitgevoerd, werd ook de honderdduizendste plaatsing probleemloos gerealiseerd.

Sluiten