arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Moba introduceert nieuwe standaard in eiersorteermachines

11 juni 2015

De Moba Omnia-serie is ontworpen om te voldoen aan de voortdurend toenemende vraag naar efficiëntie en voedselveiligheid in de eierindustrie. De nieuwe Omnia PX heeft een volledig nieuw ontwerp en is ontwikkeld met het oog op de drie belangrijkste aspecten die het werk voor eierverwerkingsbedrijven makkelijker maken: een schonere machine in minder tijd, meer A-klasse eieren en een grotere gebruiksvriendelijkheid.

Een schonere machine in minder tijd...

De nieuwe Omnia PX zorgt voor een nog hogere efficiëntie in een meer robuuste en onderhoudsvriendelijke constructie. Onderdelen worden gecombineerd in eenvoudig demonteerbare cassettes die industriële reiniging extern met minimale bediening mogelijk maken. Weeg- en  transportsystemen zijn uitgerust met Cleaning In Place modules. De rest van de machine is volledig opnieuw ontworpen in een open buisvormige constructie zodat de machine onder hoge druk reinigbaar is. Al met al betekent dit dat de tijd die onze klant kwijt is met schoonmaken tot de helft gereduceerd wordt.

Meer A-klasse eieren

Alle fabrikanten van eiersorteermachines worden uitgedaagd om het meeste rendement uit hun machine te halen. De aanpak van Moba in het bereiken van het hoogste rendement is Individual Egg Handling. Tijdens het sorteren hebben eieren logischerwijs altijd iets te lijden. Een zeer kritisch punt in de eibehandeling is het verzamelproces, waar de eieren van de transportband in de eiersorteermachine komen. Machines zonder het principe van individuele eibehandeling herhalen dit verzamelproces diverse keren tijdens het sorteerproces. 

Het gevolg is altijd een verlies van kwaliteit van het product en meer risico op kruisbesmetting. Niet met Moba's individuele ei behandelingssysteem. Zodra de eieren in de machine komen, worden ze allemaal afzonderlijk geplaatst en raken ze elkaar niet meer. Dit gecombineerd met o.a. laders die de eieren opleggen zonder snelheidsverschillen en software die de kwaliteit van de instellingen per product controleert, zorgt voor de meeste A kwaliteit eieren. Tevens kent de interne computer de positie van elk ei waardoor accurate traceerbaarheid en het tellen van data mogelijk zijn.

Grotere gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid is ook een belangrijke factor in efficientie. De nieuwe Omnia PX is voorzien van ergonomische touchscreens boven de inpakbanden. Met gebruik van eenvoudig te begrijpen pictogrammen tonen deze schermen allerlei details over het product, zoals de legdatum, inkjet- of etikettering details, maar ook alle benodigde instellingen voor de verpakker en ontnester. Dit maakt snelle interventies of product veranderingen mogelijk.
 

Sluiten