arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Nieuwe verkeerslichten op het Julianaplein

20 maart 2019

Het projectteam A7 heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 maart de verkeersregelinstallatie aan het Julianaplein in Groningen vervangen. Knooppunt Julianaplein staat bekend als het drukste knooppunt in het hoofdwegennet (A7/A28) dat nog met een verkeersregelinstallatie wordt geregeld. De bestaande installatie was end-of-life en begon steeds meer storingen te vertonen.

Eind november 2018 kreeg Dynniq opdracht van Combinatie Herepoort voor het vervangen van de automaat, de verkeerslichten en de bedrading. De uitdaging in deze opdracht was zowel technisch als logistiek; het in één nacht succesvol in bedrijf stellen van de verkeersregelinstallatie aan het Julianaplein.

Korte doorlooptijd

Ondanks de korte doorlooptijd is door een intensieve samenwerking tussen het projectteam A7, Technical Delivery, Area Noord, combinatie Herepoort en Aanpak Ring Zuid het werk tijdig gestart en succesvol afgerond.

Het werk startte met een kick-off waarbij de taken werden verdeeld over 28 monteurs. Met een gezonde spanning omdat het kruispunt zondagochtend om 09.00 uur weer vrijgegeven werd voor het verkeer, is het uitvoeringsteam in colonne richting het Julianaplein vertrokken. Onder begeleiding van 14 verkeersregelaars hebben de teams, na vrijgave van het Julianaplein, de aangewezen werkplekken ingenomen. De gehele operatie duurde tot zondagmorgen 07.00 uur en na een succesvolle SAT is de verkeersregelinstallatie tijdig in bedrijf genomen en kon het Julianaplein ruim voor 09.00 uur vrijgegeven worden voor het verkeer.

Door deze prestatie hebben we ons in positieve zin, in het Groningse, op de kaart gezet. Onze kwaliteit van werken tezamen met onze samenwerkingsgerichtheid, tijdigheid en betrouwbaarheid is wederom, als partner voor de technische installaties, aangetoond en bevestigd door de opdrachtgevers!

Sluiten