arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Achter de schermen van de ABB Industrial AI Accelerator

6 augustus 2019
ABB

Het industriële AI Accelerator-programma van ABB heeft als doel de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie te bevorderen en het volgende niveau van de industriële revolutie te stimuleren.

De toekomst van innovatie is samenwerking

"De toekomst van innovatie is samenwerking", aldus Philipp Vorst, projectleider van de ABB Industrial AI Accelerator en Research Team Manager bij het ABB Corporate Research Center in Duitsland. Door samenwerking met externe partners, zoals universiteiten, onderzoeksinstituten of startups, kunnen bedrijven zoals ABB baanbrekende technologieën of nieuwe bedrijfsmodellen identificeren en verzilveren die het gebruikelijke overstijgen en het moederbedrijf helpen om volledig nieuwe aanbiedingen voor hun klanten te vinden.

Tegenwoordig wordt kennis wijd verspreid en kan geen enkel bedrijf, hoe bekwaam of hoe groot ook, zelfstandig innoveren. Het gebruik van deze 'outside-in'-benadering, waarbij externe ideeën worden ingebracht in het eigen innovatieproces van het bedrijf, is al lang een fundamenteel onderdeel van ABB's benadering van innovatie, een aanvulling op ABB's eigen sterke R & D-bank.

'Intelligentierevolutie'

Kunstmatige intelligentie (AI), de volgende technologische grens - volgens sommigen de 'Intelligentierevolutie' - is een van die gebieden waar samenwerking het verschil zal maken. Hoewel AI nog steeds een groeiend veld is, is het qua risicokapitaal een van de meest goed gefinancierde categorieën. Grote bedrijven in elke branche proberen AI-mogelijkheden in hun aanbod te integreren. Volgens de AI-index van Stanford University is het aantal actieve Amerikaanse start-ups die AI-systemen ontwikkelen sinds 2000 met factor 14 toegenomen.

Tegen deze achtergrond zijn zeven Europese start-ups geselecteerd om lid te worden van de ABB Industrial Artificial Intelligence Accelerator om industriële toepassingen van hun concepten te verkennen en hun ontwikkeling te versnellen. Dit past in de filosofie van ABB om te blijven streven naar innovatieve digitale oplossingen. ABB lanceerde het programma eerder dit jaar om de ontwikkeling van AI voor de industrie te bevorderen. De geselecteerde start-ups die zich bij het programma hebben aangesloten, zijn gekoppeld aan een ABB-bedrijfslijn of -functie om te profiteren van de diepgaande kennis van het bedrijf en hun groei te versnellen. Het initiatief werd gezamenlijk uitgevoerd met AtomLeap, een in Berlijn gevestigde start-up-accelerator en een leverancier van strategische inlichtingen met een focus op hightechindustrieën.

Lees verder Behind the scenes of the ABB Industrial AI Accelerator

Artificial Intelligence | Revolutie van de 21ste eeuw 

De razendsnelle ontwikkeling van AI is een van de meest impactvolle ontwikkelingen van deze tijd. Er worden grote stappen gezet bij de evolutie van lerende algoritmes en het probleemoplossend vermogen van AI en deze technologie wordt steeds beter toepasbaar binnen bedrijfsprocessen. Het gebruik van AI in het bedrijfsleven groeit sterk, ook bij onze leden. Om de kansen en mogelijkheden van Artificial Intelligence in de technologische industrie optimaal te verzilveren, heeft FME het Platform 'AI for Industry' opgericht. We verbinden in dit platform leden die AI ontwikkelen en toepassen – of dat overwegen te doen – met elkaar.  

Lees meer over het FME-platform 'AI for Industry'
Sluiten