arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Lid om innovatie te ondersteunen

3 mei 2019
Vortech

Tien met Technostarters

VORtech is een buitenbeentje in het ledenbestand van FME. Geen maakbedrijf, maar een bedrijf dat helpt om digitale innovaties te realiseren. Ook voor VORtech is FME een waardevolle partner.

VORtech ontwikkelt maatwerksoftware voor analyses en voorspellingen in de technische sector. Zo werkt VORtech bijvoorbeeld aan software om lekkages in een leidingstelsel snel te detecteren en te lokaliseren. Een andere boeiende ontwikkeling waar VORtech aan meewerkt is 4DCOOL, waarin de complete 3D temperatuurverdeling in data centers real time in beeld gebracht wordt. Daarmee zou de koeling van data centers veel efficiënter gemaakt kunnen worden.

Mark Roest, een van de oprichters van VORtech, vertelt wat VORtech onderscheidt van anderen. Mark: "Onze klanten hebben behoefte aan een partij die de technische kant van hun processen begrijpt, maar ook weet hoe je dingen snel en nauwkeurig kunt uitrekenen en ook nog eens betrouwbare software kan maken. Partijen die dat allemaal kunnen zijn heel zeldzaam. We zijn een van de weinigen in Nederland."

"Sinds de start van ons lidmaatschap zijn we met verschillende potentiële klanten in contact gekomen."

Vortech

Analyses en voorspellingen zijn in vrijwel elk bedrijf nodig. Het klantenbestand van VORtech omvat dan ook veel verschillende soorten bedrijven. Zo is VORtech actief op het gebied van olie- en gaswinning, water- en verkeersmanagement, milieumanagement en bij nutsbedrijven. De maakindustrie is daarin nog dun vertegenwoordigd. Dat was de reden voor VORtech om zich aan te sluiten bij FME.

"De maakindustrie gaat grote veranderingen doormaken de komende jaren"

Mark Roest: "De maakindustrie gaat grote veranderingen doormaken de komende jaren. Smart Industry, data science en digital twins zijn een paar thema's die binnen nu en tien jaar een enorme vlucht gaan maken. Daarin is de kennis die we bij VORtech hebben, heel belangrijk. We zien dan ook grote mogelijkheden in deze sector."

FME als Innovatie aanjager

Niettemin was het voor VORtech een stap in het duister om zich aan te sluiten. Zoals Roest zegt: "Het is een andere wereld en we hadden eigenlijk maar heel beperkt zicht op de dynamiek in die sector. Uiteindelijk zijn we over de streep getrokken door een gesprek met Marco Kirsenstein van FME. Die maakte ons duidelijk dat FME graag innovatie aanjaagt en dat bedrijven als VORtech daar een rol in kunnen spelen. Dat leek voor ons een prima startpunt in de maakindustrie."

"Smart Industry, data science en digital twins zijn een paar thema's die binnen nu en tien jaar een enorme vlucht gaan maken."

"Nadat we lid geworden waren bleek al snel dat FME haar rol als verbinder serieus neemt. De business developer van FME signaleert zelf mogelijke interessante verbindingen en brengt nieuwe contacten aan. Sinds de start van ons lidmaatschap zijn we zo met verschillende potentiële klanten in contact gekomen."

Kennisactiviteiten rondom Smart Industry

Nog afgezien van dit soort directe contacten, is VORtech ook enthousiast over de kennisactiviteiten van FME  rondom Smart Industry en data science. Mark Roest: "Dat helpt de traditionele lidbedrijven om te begrijpen wat er nodig is om mee te gaan in de digitale revolutie. Omgekeerd helpt het VORtech om haar propositie zodanig op te zetten dat het aansluit bij de behoeften in de sector. Dus ook hiermee helpt FME om de verbinding te maken." Al met al heeft VORtech geen moment spijt van haar lidmaatschap. FME vervult ook voor een buitenbeentje als VORtech een zeer stimulerende rol.

>

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten

FME.nl is vernieuwd

De artikelen, diensten en publicaties in Mijn FME zijn verplaatst naar 'Kennis & Advies' in de navigatiebalk. Bovendien hebben we de indeling verbeterd. Al jouw waardevolle tools zoals de beloningsbenchmark, het Cao Platform en onze dashboards zijn nog steeds via het Mijn FME menu toegankelijk.