arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Mensen, koeien en technologieën samen

12 juli 2019
Lely

Melkveebedrijf Jennissen ontving begin juli officieel het certificaat van toetreding tot de Red Cow Community van Lely. Onlangs zijn er vier melkrobots bijgeplaatst op de tweede locatie van het melkveebedrijf waarmee ze op een totaal van tien melkrobots komen. Het familiebedrijf in Noord-Brabant is hiermee het derde melkveebedrijf in Nederland dat dit certificaat ontvangt. Door mensen, koeien en technologieën samen te brengen in de Red Cow Community, helpen veehouders elkaar om de best mogelijke melk te produceren op de meest efficiënte manier met aandacht voor het welzijn van individuele koeien en de omgeving.

Red Cow Community

In de community, die een wereldwijde dekking heeft, zijn veehouders uit 21 landen vertegenwoordigd. Overeenkomstige uitdagingen worden opgelost door gebruik te maken van nieuwe inzichten om zodoende bedrijfsresultaten te optimaliseren voor een duurzame toekomst. Bedrijven treden toe tot de community als acht melkrobots of meer zijn geinstalleerd of 500 melkkoeien of meer gevoerd worden met de voerrobot. Lely bedient deze bedrijven met de Dairy XL aanpak waarbij in Nederland direct wordt samengewerkt met het internationale team. Ter illustratie krijgt een bedrijf de rode koe cadeau. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 150 Dairy XL bedrijven, afkomstig uit 21 landen die hiermee tot de Lely Red Cow community behoren.

Coert van Lenteren, head of Dairy XL bij Lely International: "Wij zijn zeer verheugd dat wij weer een professioneel bedrijf toe mogen voegen. Wij hebben de familie Jennissen tijdens het internationale Red Cow evenement een warm welkom geheten."

Loon- en Melkveebedrijf Jennissen

Het familiebedrijf van Jennissen wordt gerund door broers Jan, Toon en Edwin Jennissen, die samen het loonbedrijf (bestaande uit grondwerk, loonwerk en mest) en het melkveebedrijf leiden, dat zich op twee locaties bevindt. Met de installatie van vier Lely A5 melkrobots (nieuwste type Lely Melkrobots) zijn ze de grootste afnemer van Lely melkrobots in Nederland. Een mijlpaal! Om die reden werd dan ook door afgevaardigden van het Lely Center Venray, Lely Nederland en Lely International de unieke Red Cow bij het bedrijf geplaatst. 

Marcel Hendriks, Dairy XL-specialist bij Lely Nederland: "We zien in de Benelux dat ook grote bedrijven meer en meer zoeken naar oplossingen om hun bedrijven op een (kosten) efficiënte manier te managen. Steeds vaker worden we daarom uitgenodigd om mee te denken in de toekomstplannen van de bedrijven."

Koe
Sluiten