Technologieën voor mondiale vaccinproductie

GEA is wereldwijd leider in het ontwerp en de configuratie van microbiële en celfermentatiesystemen voor de mondiale vaccinindustrie. Wij leveren zelfstandige, modulaire technologieën en configureren en installeren ook end-to-end installaties voor vaccinproductie. Onze expertise bestrijkt celkweeksystemen, celseparatoren, homogenisatoren en filtratie-eenheden, alsook formulatie- en vriesdroogoplossingen. Wij kunnen bovendien biologische inactiveringssystemen leveren en configureren voor de behandeling van afval en afvalwater.
GEA werkt nauw samen met elke vaccinklant. Wij ondersteunen enkele van de grootste multinationale vaccinproducenten met het ontwerp en de installatie van nieuwe installaties, uitbreidingen en upgrades. Daarnaast zijn wij partner van DCVMN-fabrikanten over de hele wereld om de veilige, betrouwbare productie van goedkope vaccins te ondersteunen.
Partner van fabrikanten in de derde wereld
GEA begrijpt dat producenten in opkomende markten mogelijk geen toegang hebben tot veilige installaties van hoge kwaliteit die worden vervaardigd door hun lokale industrie. We werken met deze fabrikanten samen om te voorzien in essentiële proces-, technologie- en technische kennis op het gebied van vaccinproductie, en leveren cruciale apparatuur voor scheiding, vriesdrogen, fermentatie of celfractionering. Onze apparatuur waarborgt dat fabrikanten in ontwikkelingslanden in eigen land vaccinproductiefaciliteiten kunnen bouwen die zijn goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie, om miljoenen vaccindoses te leveren voor lokale bevolkingen. Vaccinproductie in eigen land reduceert de kosten, stelt lagere eisen aan het transport en de koudeketen en heeft een lagere koolstofvoetafdruk.
GEA's knowhow helpt DCVMN-producenten bovendien bij het ontwerpen en configureren van nieuwe 'greenfield' vaccinfaciliteiten die efficiënter, rendabeler en duurzamer zijn en milieuvriendelijke, veilige en betaalbare vaccinproductie waarborgen voor toekomstige generaties.
Horden in de mondiale toegankelijkheid
Sommige vaccins zijn al effectief na één dosis, terwijl andere vaccins dat pas zijn na twee of drie doses, die soms moeten worden toegediend met wekenlange tussenpozen. In ontwikkelde landen, met gevestigde infrastructuren voor de gezondheidszorg waar herhaalde toegang tot deze zorg geen barrières kent, is dit geen probleem. De noodzaak om meerdere doses toe te dienen kan een echt probleem zijn in geïsoleerde gebieden waar mensen soms kilometers moeten lopen met hun kinderen en baby's om artsen en andere aanbieders van gezondheidszorg te zien, die bovendien soms slechts sporadisch langskomen.
Verder kunnen sommige gevriesdroogde vaccins stabiel zijn bij omgevingstemperatuur, terwijl andere formulaties een volledige koudeketen tijdens het transport vereisen - een enorm probleem in afgelegen regio's. UNICEF – 's werelds grootste aankoper van vaccins – schafte in 201 koudeketenapparatuur aan ter waarde van 80 miljoen dollar, en werkt samen met partners en regeringen om een effectieve koudeketen te verzekeren.
Slimme technologieën voor nieuwe formulaties
GEA combineert haar knowhow in formulatietechnologieën, vries- en sproeidroogwerk ook met de expertise van vaccinontwikkelaars en -fabrikanten om deze terzijde te staan bij de ontwikkeling van nieuwe processen voor vaccinproductie en -formulatie. Onze sproeidroog- en vriesdroogtechnologieën helpen innovatieve technologiebedrijven om temperatuurstabiele vaccinpreparaten met een lange houdbaarheid te ontwikkelen zonder dat er koeling nodig is, en die gemakkelijker kunnen worden getransporteerd naar moeilijk te bereiken en afgelegen gebieden.