FME Advocaten

Veilig en vertrouwd ondernemen

Als ondernemer moet je verzekerd zijn van juridisch waterdichte overeenkomsten en duidelijkheid over de juridische risico's van bepaalde keuzes. Een vast aanspreekpunt met wie je snel kunt overleggen, is dan bij uitstek prettig. Dat geldt niet alleen voor samenwerkingsovereenkomsten met afnemers en toeleveranciers. Ook met je werknemers wil je je afspraken goed afgedicht hebben. Daarom is er FME Advocaten. Jouw eigen juridische afdeling eigenlijk.

Wij kennen de technologische industrie, weten wat er speelt en kunnen jou voorzien van de juiste juridische documenten en informatie en helpen je bij het beoordelen van voorstellen van (potentiële) partners op verborgen risico's. Zodat jij veilig en vertrouwd kunt ondernemen.

Ook op arbeidsrechtelijk terrein kun je gebruik maken van onze specialistische expertise. Mocht je tegen een juridische vraag of probleem aanlopen, maak dan als FME-lid gebruik van advisering door onze gespecialiseerde advocaten of gebruik hen in procedures voor de rechter.

Wist je dat FME Advocaten opsteller is van de FME-leveringsvoorwaarden, maar ook van de internationale Orgalime-voorwaarden voor levering, onderhoud en reparatie en de internationale Orgalime-modellen voor agentuur, distributie, consortium en geheimhouding? Doe er je voordeel mee als FME-lid.

Waarom FME Advocaten?

  1. Juridisch specialist in de technologische industrie voor arbeids- en ondernemingsrecht
  2. Altijd en onbeperkt eerstelijns advies, eerste uur steeds gratis (*)
  3. Jouw eigen juridische afdeling, want onze dienstverlening is onderdeel van het FME-lidmaatschap
  4. Hoge waardering door lidbedrijven (gemiddeld hoger dan een 8)
  5. Bij uitstek vertrouwd met de cao's en andere arbeidsvoorwaarden in de sector
  6. Opsteller FME-leveringsvoorwaarden
  7. Eerstverantwoordelijk mede-auteur Orgalime-voorwaarden voor wereldwijde export en modelcontracten
  8. Hoog kennisniveau van onze advocaten
  9. Voorlichtingsverantwoordelijkheid; o.a. trainingen, bijeenkomsten en publicaties

(*)
Als lid van FME kun je onze advocaten altijd om eerstelijns advies vragen. Duurt dat per advies korter dan een uur, dan sturen we geen factuur. Als er meer tijd nodig is, wordt de zaak behandeld tegen een scherp, marktconform tarief van € 175,- (m.u.v. enkele zeer specialistische onderwerpen).

FME Advocaten is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten.