MIT-subsidie tot 25K voor innovatieve haalbaarheidsprojecten

Een aanvraag doen voor MIT-subsidie? FME biedt ondersteuning aan om de kwaliteit en de scoringskans van de MIT-aanvragen van lidbedrijven te verbeteren.

Ben je als mkb-bedrijf met innovatieprojecten bezig en kun je daarbij subsidie goed gebruiken? Dan is de MIT-subsidieregeling relevant. Kabinet en regio’s stellen gezamenlijk ook in 2018 geld beschikbaar voor de succesvolle MIT-regeling. Vanaf 17 april 2018 gaat de MIT Haalbaarheidsprojecten weer open voor het mkb. De regeling is bedoeld voor innovatieve haalbaarheidsprojecten.

Haalbaarheidsprojecten

Een haalbaarheidsproject brengt de technische en economische risico's in kaart van een voorgenomen innovatieproject (haalbaarheidsstudie). De beoordeling gaat volgens het principe 'first come, first serve' (volgorde van binnenkomst). De maximale subsidie is € 25.000. Het subsidiepercentage is 40%. Er is een grote run op dit onderdeel, dus wees er snel bij, ofwel dien op 17 april 2018 je aanvraag in. De subsidieronde is open tot en met 6 september 2018.

Regionale MIT-instrumenten

Er zijn twee regionale MIT-instrumenten waar mkb aanspraak op kan maken via de MIT-subsidieregeling: haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten. Bij deze laatste krijg je tot € 350.000 voor je innovatieve project met minimaal één samenwerkingspartner. Aanvragen hiervan kan vanaf 2 juli tot en met 6 september 2018.

Gratis MIT-scan voor FME-leden

Om de kwaliteit en de scoringskans van de MIT-aanvragen van lidbedrijven te verbeteren, biedt FME ondersteuning aan. FME scant de haalbaarheid en slaagkans aan de hand van de beoordelingscriteria. Op grond hiervan kan je beslissen om een aanvraag in te dienen via FME, op resultaatsbasis. FME-leden ontvangen een ledenkorting. Bel (079) 353 11 98 of mail naar FME Advies

FME Funding en Finance helpt je het maximale uit financierings- en subsidieregelingen te halen voor innovatie, groei, energie en duurzaamheidsplannen van je bedrijf.