Bijeenkomst

Consequenties van de nieuwe privacywet (AVG)

  • Datum, tijd en plaats
    • 11 december 2017 | 15:00 tot 17:00 | Zwolle | DE BIJEENKOMST IS GEANNULEERD! BINNENKORT VOLGT EEN NIEUWE DATUM
  • Contactpersoon
    Petra van Buren
    (079) 353 12 07
    Mail mij
  • Doelgroep
    Alle verantwoordelijken bij bedrijven die persoonsgegevens vastleggen.
  • Kosten
    Deelname is gratis voor FME leden FME lid worden?
    Niet-leden betalen € 250,- p.p.
    Genoemde bedragen zijn exclusief btw | De no-show-fee bedraagt  € 75,-

Gebruik jij persoonsgegevens binnen je bedrijf? Bijvoorbeeld op de HR-afdeling of voor het optimaal bedienen van klanten? Dan gaat er vanaf 25 mei 2018 veel veranderen. Vanaf die datum is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing en geldt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) niet meer. Dit betekent dat dezelfde privacywetgeving geldt in heel de Europese Unie (EU). Om hoge boetes te voorkomen is een goede voorbereiding noodzakelijk. FME praat je bij.

Wat verandert er?

Privacy bescherming.jpgIn hoofdlijnen zorgt de AVG voor:

  • Versterking en uitbreiding van privacyrechten
  • Meer verantwoordelijkheden voor ondernemers
  • Dezelfde, stevige bevoegdheden voor alle Europese privacytoezichthouders, zoals de bevoegdheid om boetes tot 20 miljoen euro op te leggen

Het programma

Tijdens de bijeenkomst lichten experts drie onderwerpen toe.

  • Welke consequenties heeft de AVG voor je klantenbestanden?
    Rene_Ries_217x232.jpgDe AVG heeft fikse gevolgen voor het gebruik van persoonsgegevens bij commerciële activiteiten door ondernemingen. Zo moeten bedrijven in bepaalde gevallen een Data Protection Officer (DPO) aanstellen. Wanneer is dat? En welke consequenties heeft de AVG voor je klantenbestanden? Wat zijn je verplichtingen als je onderneming persoonsgegevens verwerkt? Wanneer moet een bewerkersovereenkomst aangegaan worden? Deze én andere vragen over de AVG en ondernemingsrecht beantwoordt René Ries, advocaat ondernemingsrecht, tijdens de bijeenkomst.   
    door René Ries, FME-advocaat op gebied van Ondernemingsrecht

 

  • Wat mag je volgens de nieuwe privacywet wel én niet vastleggen van medewerkers?
    Bert_Verstraten_217x232.jpgBert Verstraten is als advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht. Tijdens de bijeenkomst staat hij stil bij de arbeidsrechtelijke gevolgen van de AVG. Denk hierbij aan vragen als: wat mag je volgens de nieuwe privacywet wel én niet vastleggen over zieke werknemers? Wat mag je vastleggen in een medewerkersdossier over alcohol- en drugsgebruik? Om hoge boetes te voorkomen is het belangrijk om hierover geïnformeerd te zijn.
    door Bert Verstraten, FME-advocaat op gebied van Arbeidsrecht

 

koen.jpg

  • Jeroen-Terstegge-200x200.jpgHoe zorg ik dat mijn bedrijf voldoet aan de nieuwe privacywet (AVG)?Om hoge boetes en aansprakelijkheidsclaims te voorkomen, moet je bedrijf voldoen aan de nieuwe privacywet. Tijdens de sessie krijg je te horen hoe je als bedrijf aan kunt tonen dat je aan de AVG voldoet. Welke beveiligingseisen gelden er voor persoonsgegevens? Hoe zorg ik dat ik de Meldplicht Datalekken kan nakomen? Welke rol kan een Privacy Impact Assessment (PIA) vervullen? Hoe zorg je dat je bedrijf voldoet én blijft voldoen aan de AVG door middel van een Privacy Management Systeem? Deze vragen worden beantwoord. Op 29 november en 11 december doet Jeroen Terstegge dit, een van Nederlands meest vooraanstaande privacy juristen. Op 15 november doet Koen Versmissen dit, consultant en expert op het gebied van privacy. 
    door Jeroen Terstegge van IAPP | Privacy / Koen Versmissen van CIPP/E