Event

FME Zorgdag 2019

 • Datum, tijd en plaats
  • 3 december 2019 | 12:15 tot 17:30 | Zoetermeer | FME-kantoor
 • Contactpersoon
  Cluster FME Zorg
  (079) 353 14 19
  Mail ons
 • Aanmelden voor
  2 december 2019 - 09:00
 • Kosten
  Deelname is gratis
  Exclusief voor FME-lidbedrijven
  Genoemde bedragen zijn exclusief btw

Op de jaarlijkse FME Zorgdag komen lidbedrijven bij elkaar die actief zijn in de zorg. Tijdens deze middag gaan we in op belangrijke trends, ontwikkelingen en de actualiteit.

Header zorgdag.jpg

FME Zorgagenda

Na een korte terugblik, wordt de FME Zorgagenda en data-agenda voor de komende periode gepresenteerd met de thema’s waarop het verschil gemaakt gaat worden. 

Ministerie van VWS

Erik Gerritsen.jpgErik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is op zoek naar antwoorden op, en manieren om, de technologische oplossingen en innovaties uit de achterban van FME meer grootschalig in te zetten in de zorg. Aan welke randvoorwaarden kan hij wat doen? Hij licht tevens toe waarom VWS veel van de verantwoordelijkheid blijft leggen bij de praktijk. 

Erik Gerritsen, secretaris-generaal VWS:

Als we technologie te langzaam omarmen, worden we gedisrupt.

Toekomst van de zorg

Nick Guldemond.jpgHeb je alle belangrijke zorgthema’s in beeld, of heb je nog ergens een blinde vlek, waardoor je zaken al anders moet gaan inrichten en hierop als bedrijf moet inspelen? Onze keynote spreker, professor Nick Guldemond, geeft aan de hand van voorbeelden in het buitenland aan hoe de toekomst van de zorg in Nederland eruit zou kunnen zien. Raak geïnspireerd over trends en ontwikkelingen in de zorg en de impact hiervan voor jouw organisatie. Welke rol kan technologie hierin spelen?

 

 

Breakout-sessies

Maak een keuze uit een van deze vier breakout-sessies

 1. Data in de Zorg: kansen en learnings uit binnen- en buitenland
  De noodzaak te beschikken over de juiste data op het juiste moment speelt een steeds belangrijkere rol in de zorg. We komen er niet alleen met een goede data-infrastructuur; ook andere (organisatorische, culturele en financiële) aspecten spelen daarbij een cruciale rol. Wat kunnen we leren van de initiatieven die in andere landen zijn ontwikkeld? Hoe kunnen we de beschikbaarheid van data en informatie in Nederland vanuit de bedrijven stimuleren en actief ondersteunen. 
  Met onder andere Bas Idzenga Director Digital Health Services bij Siemens Healthineers, Koos Quak GBS Insurance Leader NL bij IBM en Mark Mol, pre sales Philips Vital Health.
 2. De MDR: ben jij er klaar voor?
  De Medical Device Regulation (MDR) wordt momenteel geïmplementeerd. Heb je alles al op orde, staan de dossiers klaar en heb je je CE al aangevraagd? Hoe zit het met klinische studies en valt jouw software ook onder de MDR en zo ja, onder welke klasse? Praktisch en laagdrempelig, maar ook met een blik naar voren hoe je met je bedrijf kan inschatten op welke wijze je voor je producten tijdige markttoegang creëert en behoudt voor je producten. Waar zitten nog problemen en hoe ga je daarmee om?
  Door Sabina Hoekstra-van den Bosch, PharmD FRAPS
 3. Innovatie: hoe ontdek je nieuwe mogelijkheden?
  Dat er een kritisch selectieproces voorafgaat aan marktintroductie, is goed. FME staat voor zorginnovatie in het belang van de patiënt, de zorgprofessional én de premiebetaler. Zorgvuldige introductie en implementatie van nieuwe technologie is cruciaal voor succesvolle innovatie, de veilige toepassing ervan en om daadwerkelijk kosten te besparen. Tegelijkertijd signaleren we dat te veel innovaties met reële meerwaarde voor de zorg verloren gaan, doordat het innovatieklimaat te wensen overlaat. Hoe brengen we hier verandering in? Daar gaan we het over hebben met een toonaangevende gastspreker. 
  door dr. Marco Götte, cardioloog bij het VUMC in Amsterdam geeft zijn visie hierop. Hij is al jaren een key-opinion leader in het veld van cardiologie en heeft in die hoedanigheid veel samengewerkt met de technologische industrie. 
 4. De klant aan het woord: Medtech-starters in gesprek met de medisch specialisten
  Tijdens deze sessie voor medtech-starters vertellen twee medisch specialisten over hun ervaringen, inzichten, kansen en uitdagingen rond de implementatie van technologische innovaties en wanneer zij zien dat een innovatie is gelukt om in te bedden in het systeem.
  Onder andere met Jaap Dronkers, Researcher bij Gelderse Vallei Hospital, en drs. Nicoline de Haas, Handchirurg bij Xpert Clinic.
   

Programma

12.15 uur - Ontvangst

12.30 uur - Netwerklunch

13.00 uur - Start bijeenkomst

 • Plenair programma
 • Breakout-sessies
 • Plenaire afsluiting en vervolgstappen

16.30 uur - Netwerkborrel

17.30 uur - Einde