Global Entrepreneurship Summit 2019

4 en 5 juni

GES 2019

GES is een rondreizend Amerikaans zakencongres dat vaak grote namen trekt. Dit keer zal het congres plaatsvinden op 4 & 5 juni in het World Forum Theater in Den Haag.

Logo GES 2019.png

Het is de eerste keer dat deze wereldwijde top over handel en ondernemen in Europa wordt gehouden. GES richt zich op ondernemers, zowel start-ups als gevestigde ondernemers, investeerders, wetenschappers en thoughtleaders. Het conferentiecentrum zal worden omgebouwd naar een ‘dealmaking room’ waar baanbrekende innovaties, investeerders en ondernemerschap bij elkaar komt. Meld je nu aan. Inschrijving loopt tot 1 maart 2019.

FME organiseert tijdens GES 2019 het Food & Agri gedeelte samen met het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit.

 

Sectoren en thema's

  • Food & Agri  (door FME georganiseerd in samenwerking met LNV)
  • Water
  • Health
  • Connectivity
  • Energy 
  • Finance
  • Future of Work

BEKIJK HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

2.000 internationale contacten op hoog niveau

In totaal worden er zo’n 2.000 mensen verwacht tijdens dit congres. Hiervan zijn zo’n 400 plaatsen gereserveerd voor bedrijven uit Nederland. Niet alleen wordt er een programma tijdens GES georganiseerd, ook zal FME zelf innovatiesessies organiseren in de aanloop naar GES toe, maar ook op 6 juni rondom GES. Hiermee wordt er een podium gecreëerd voor Nederlandse innovaties. Dit biedt kansen voor nationale en internationale contacten.

>> We hebben al 1.000 aanmeldingen uit de hele wereld ontvangen. Meld je dus ook snel aan!

Waarom deelnemen?

Toonaangevende keynotes

van internationale thoughtleaders

2.000 internationale contacten

op hoog niveau

Sluit nieuwe deals

en vergroot je business

Challenges

Per sector wordt er een aantal challenges geformuleerd waarbij Nederlandse ondernemers de kans krijgen hun innovaties te laten zien.

Challenges Food & Agri

FME organiseert tijdens GES 2019 het Food & Agri gedeelte samen met het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit. Voor Food en Agri staan de volgende thema’s centraal (onder voorbehoud):

  • Hoe helpt technologie om goed, betaalbaar en gezond voedsel te produceren en hiermee de wereld te voeden?
    Denk hierbij aan de logistiek en de verdeling van voedsel in landelijke gebieden of juist metropole gebieden, maar ook het creëren van nieuwe vormen van proteïne. Ook kijken we in deze challenge hoe voedsel kan bijdragen aan een betere gezondhied.
  • Welke technologieën zijn er om boeren en tuinders in hun werkzaamheden te ondersteunen?
    Denk hierbij aan arbeidsintensieve processen, zoals telen en oogsten. Maar ook hoe technologie kan bijdragen aan het verminderen van pesticiden en verbeteren van oogsten. En hoe je een betere oogstopbrengst krijgt door mengteelten.
  • Hoe kan voedselproductie ondersteund worden door efficient management van waardevolle grondstoffen, zoals water? (cross-over met water)
    Hier gaan we op zoek naar technologische innovaties die bijdragen aan de vermindering van voedselverspilling of de efficiency van belangrijke grondstoffen, nutriënten en water verbeteren. Hierbij is kwaliteitsbewaking ook een aandachtspunt.

Challenges Health

  • Produce and transport affordable, good and healthy food to feed the world?
    • What technology is available to realize the availability of good and healthy food in rural areas (eg food deserts)?
    • What solutions are available to improve the wellbeing of people in densely populated metropolitan areas?
    • Solutions to create new protein sources or products.
    • Which technologies can contribute to use food for better health? (personalized nutrition, functional food, targeted nutrition) 
  • Empower the workforce of farmers and gardeners
    • Technologies to support labor-intensive farm processes such as harvesting of fruits and crops?
    • Solutions to increase yields and reduce input use for farmers and horticulture? 
    • Solutions to connect small-scale farmers to the world food supply chain?
    • Solutions to realize yield improvement through crop diversity
    • Solutions to reduce field and postharvest losses?
  • Efficient management of valuable resources in AgriFood (cross-over with water sector) 
    • ​Solutions to reduce the waste of valuable resources in the food chain.
    • Solutions to add value to waste streams from agricultural production and food processing.
    • Technology to improve resource and water efficiency in agriculture?
    • Technologies to ensure supply of safe fresh water for food production (agriculture & food processing)?

Challenges Water

  • Water & Infrastructure: how to maintain safe water supply?
    • Solutions to reduce microplastics and pollutants in water
    • Solutions to decrease the use of bottled water
    • Solutions to operate and maintain drinking water infrastructure in a cost-efficient way
    • Solutions to reduce algae blooming in drinking water basins
    • Solutions to transform outdated piping systems to new standards Solutions to decrease water losses from source to tap
    • Cost effective solutions to use salt water for drinking water production and irrigation / desalination
  • Water & Cities: how can urban areas cope with extreme weather events?
    • Solutions to reduce urban floodings and prevent damage
    • Solutions to ensure water quality during extreme weather events such as drought and heavy rain
    • Solutions to improve safety of people in areas at risk​
  • Hoe kan voedselproductie ondersteund worden door efficient management van waardevolle grondstoffen, zoals water? (cross-over met Food & Agri)
    Hier gaan we op zoek naar technologische innovaties die bijdragen aan de vermindering van voedselverspilling of de efficiency van belangrijke grondstoffen, nutriënten en water verbeteren. Hierbij is kwaliteitsbewaking ook een aandachtspunt.

Aanmelden

  • Datum, tijd en plaats
    • 4 juni 2019 - 5 juni 2019 | hele dag | Den Haag | World Forum
  • Contactpersoon
    Jacqueline van Oosten
    06-54 25 39 94
    Mail mij
  • Doelgroep
    CEO's, CFO's en R&D Managers
  • Aanmelden voor
    1 maart 2019 - 17:00
  • Kosten
    Deelname is gratis
    Genoemde bedragen zijn exclusief btw
Meer weten?
Jacqueline van OostenProjectmanager