Missie

Handelsmissie India

 • Datum, tijd en plaats
  • 13 oktober 2019 - 18 oktober 2019 | hele dag | India
 • Contactpersoon
  FME Internationaal Ondernemen
  (079) 353 11 03
  Mail ons
 • Aanmelden voor
  15 augustus 2019 - 17:00
 • Kosten
  Deelname bedraagt € 950,- FME lid worden?
  Ook niet-leden betalen € 950,-
  Genoemde bedragen zijn exclusief btw

Wil jij zakendoen in India? Ga dan van 13 tot en met 18 oktober mee met de handelsmissie naar New Delhi, Mumbai, Bangalore en Kochi. De missie is sterk gericht op innovatie en wordt gekoppeld aan de Nederland-India Technology Summit die op 15 en 16 oktober georganiseerd wordt. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming is zakelijk missieleider.

YW-Ineke-101-LR.jpgStaatsbezoek

Deze missie loopt parallel aan het staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan India. De Koning en de Koningin nemen deel aan diverse programmaonderdelen van deze missie.

Sectoren

Deelname aan deze missie staat alleen open voor bedrijven, innovatieve mkb’ers, start-ups en scale-ups en kennisinstellingen uit onderstaande sectoren:

 • Tuinbouw en Uitgangsmaterialen en bedrijven uit de sector Landbouw die actief zijn in deze genoemde nexus-problematiek (Delhi en Bangalore)
 • Health (Delhi en Bangalore)
 • Water, deltatechnologie en Solid Waste (Delhi, Mumbai, Kochi) 
 • Maritiem (Mumbai en Kochi)
 • Key Enabling Technologies, Hightech Systems & IT | Deze organisaties worden uitgenodigd om deel te nemen aan bovenstaande sectorale programma’s of zich uitsluitend in te schrijven voor deelname aan de Tech Summit (New Delhi)

Programma

Tijdens de missie maak je kennis met veelbelovende projecten binnen deze sectoren. In het programma zijn bezoeken opgenomen aan bedrijven en instellingen die in deze sectoren actief zijn. Je komt in contact met potentiële zakenrelaties uit India en kunt netwerken met collega-ondernemers uit de technologische industrie. 
Bekijk het volledige programma op de site van RVO

De kosten voor deelname aan de missie bedragen € 950,- per organisatie (maximaal twee personen per organisatie, reis- en verblijfkosten niet inbegrepen). Als je alleen aan de Technology Summit wilt deelnemen, betaal je € 475,- per organisatie.

Op hoog niveau contacten leggen

De aanwezigheid van onderstaande bewindspersonen tijdens deze missie geeft je een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen. Daarnaast kun je van de mogelijkheid gebruikmaken om bijvoorbeeld contracten of MoU’s te ondertekenen in hun bijzijn.

 • Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
 • Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport
 • Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat 
 • Roald Lapperre, directeur-generaal Milieu en Internationaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
 • Marjolijn Sonnema, directeur-generaal Agro van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit 

liggend_India.jpgKansen in India

De Indiase economie ontwikkelt zich snel. Tegen het jaar 2030 heeft India de meeste inwoners ter wereld. Het land heeft een gemiddelde economische groei van meer dan 7% en een jonge en steeds beter opgeleide bevolking. Daarnaast is er een snelgroeiende middenklasse, een hoge urbanisatiegraad en groeit de markt voor consumptiegoederen met meer dan 10% per jaar. De Indiase regering voert in hoog tempo maatregelen in om het handels- en investeringsklimaat te verbeteren. Tegelijkertijd kampt India met complexe uitdagingen als gevolg van de bevolkingsgroei, een snelle verstedelijking en de gevolgen van klimaatverandering. Er is behoefte aan holistische benaderingen en toepasbare oplossingen voor duurzaam beheer op het gebied van water, landbouw en gezondheidszorg. Dit biedt kansen voor innovatieve Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in deze drie sectoren. Naast de grootte van de Indiase markt is het een interessante hotspot voor R&D, low-cost innovatie en IT-talent. De kennis en expertise van het Nederlandse bedrijfsleven kan goed worden gepositioneerd voor de wereldwijde ambitie om de Sustainable Development Goals (SDG’s) te bereiken.

Technology Summit

De Technolgy Summit is een initiatief van de Indiase overheid, waar jaarlijks meer dan 1.000 Indiase bedrijven, organisaties en hooggeplaatste overheidsvertegenwoordigers aanwezig zijn. In het kader van 10 jaar innovatiesamenwerking is Nederland partnerland voor de 25e jubileumeditie. Het thema van de Nederland-India Technology Summit is landbouw-water-gezondheidszorg; terreinen waarop India met grote uitdagingen kampt. India heeft interesse in Nederlandse expertise in deze sectoren. Het land zoekt samenwerkingen om met behulp van innovatieve oplossingen de Indiase landbouw, water- en gezondheidszorgsector op een duurzame wijze te ontwikkelen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in nauwe samenwerking met de betrokken ministeries, het ambassadenetwerk in India, VNO-NCW en betrokken brancheorganisaties, zoals FME.

Meer weten?
FME Internationaal Ondernemen