Beurs

Hannover Messe - Holland High Tech IT & Smart Industry Paviljoen

 • Datum, tijd en plaats
  • 23 april 2018 - 27 april 2018 | hele dag | Hannover | Hannover Messe
 • Contactpersoon
  Rogier Blokdijk
  (079) 353 12 93
  Mail mij
 • Aanmelden voor
  2 februari 2018
 • Kosten
  Prijs nader te bepalen

Het grootste hightech event in Duitsland!

Op het gebied van technologie is er één beurs wereldwijd die met kop en schouders boven alle andere uitsteekt: de Hannover Messe. In 2017 trok deze beurs 225.000 bezoekers. Dit is hét evenement voor de technologische industrie en daaraan gekoppelde IT en Smart product – en dienstverlening, met hooggekwalificeerde internationale bezoekers en een aantrekkelijk omlijstend programma.
Industrial Automation, Energy, Research & Technology, Industrial Supply en Digital Factory zijn de toptrends op deze Hannover Messe. Het evenement heeft een ongekende internationale uitstraling, niet alleen bij het bedrijfsleven in Duitsland, maar ook bij journalisten, politici en opinieleiders uit andere landen.

Nederland presenteert zich succesvol al jaren onder de propositie van Holland High Tech vlag:
“Je moet in Nederland zijn voor oplossingen voor internationale maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, mobiliteit, energie, veiligheid en het klimaat.”

Hal 8.jpg

What’s in it for me? Waarom moet ik deelnemen? Wat brengt het mij naast deelname aan het paviljoen?

Het doel is Nederland positioneren, direct businesscontacten leggen en leads ophalen en netwerk (nationaal en internationaal)vergroten. Dit doen we door middel van een uitgebreid inhoudelijk programma met dagprogrammering per paviljoen, netwerkactiviteiten en matchmaking.

Ons Holland High Tech, IT & Smart Industry paviljoen biedt ruimte voor deelnemers om zich te presenteren, en daarnaast een collectieve ruimte met bargedeelte en catering, waar we onze gasten ontvangen. Vanuit een paviljoen met een open representatieve uitstraling organiseren wij gezamenlijk diverse activiteiten. Het Holland High Tech, IT & Smart Industry paviljoen zal nauw samenwerken met andere Nederlandse collectieve paviljoens:

 • Holland High Tech House in Hal 2 - Collectief van organisaties die zich bezig houden met research, development en high tech innovatie
 • Holland Industrial Supply Paviljoen in Hal 4 - Groot collectief van de toeleverindustrie

"De Hannover Messe is voor ons een groot succes geweest, veel nieuwe klanten ontmoet en bijzondere samenwerkingen aangegaan, daarnaast bevestigd gekregen dat er een grote vraag is ook internationaal naar onze oplossingen. Wij gaan in 2018 zeker weer mee!"
UVS Industry Solutions bv - deelnemer deelnemer IT & Smart Industry Paviljoen 2017

Terugblik op 2017: een zeer geslaagde eerste exercitie

Beeld 2017.jpgVoor de eerste keer was er een Holland IT & Smart Industry House op de Hannover Messe 2017. Dit was een groot succes en mogelijk gemaakt door samenwerking tussen IT, HTSM, Smart Industry, HTSM, Team ICT, ECP, RVO, FME en het ministerie van Economische Zaken.

Groeikansen en investeringsmogelijkheden voor Nederlandse ICT-oplossingen in de Duitse Industrie zijn in kaart gebracht door een rapport – in opdracht van het ministerie van Economische Zaken – ‘Export opportunities for the Dutch ICT sector to Germany’. Hieruit blijkt dat er investeringskansen liggen voor Nederlandse ICT-oplossingen, producten en diensten op het gebied van:

 • Big Data
 • Cybersecurity
 • Software Robotics

in specifieke toepassingsgebieden Agro & Food, Smart Maintenance, Medische Technologie, Automotive en Robotica.

“De Hannover Messe 2017 heeft voor ons meer dan 100 leads opgeleverd”
Serious-VR - deelnemer IT & Smart Industry Paviljoen 2017

Vooruitblik op 2018: continueren en focus

Voor de 2018 editie van de Hannover Messe presenteren bedrijven, organisaties en kennisinstellingen vanuit de IT, High Tech en Smart Industry sector zich door middel van het Holland High Tech, IT & Smart Industry paviljoen voor de tweede maal op de Vakbeurs Digital Factory, die in de hallen 6,7 en 8 wordt gehouden op het Hannover Messe terrein.

Als collectief laten we zien dat men in Nederland moet zijn voor technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen die wereldwijd spelen op het gebied van gezondheid, mobiliteit, energie, veiligheid en het klimaat. Smart Industry en ICT in Nederland zijn belangrijke cross-sectorale thema’s voor ondernemers in de hightech industrie wereldwijd.

De Digital Factory is de locatie op de Hannover Messe voor digitale processen in relatie tot industrie 4.0. De onderwerpen die tijdens de Digital Factory op de Hannover Messe aan bod komen zijn onder andere:

 • Virtual Product Development (CAx)
 • Big Data
 • Software Robotics
 • Blockchain
 • IT Security
 • Process Integration
 • Product Lifecycle Management (PLM)
 • Visualization
 • Manufacturing Execution Systems MES (Production Control)
 • Virtual Commissioning, Offline Programming and Set-UP
 • Rapid Prototyping and Rapid Manufacturing
 • Technical Sales and Service
 • Supply Chain Management
 • Enterprise Resource Planning (Production Planning)

Partnerland 2018: Mexico

Mexico is in april 2018 het partnerland van de Hannover Messe. Als Holland High Tech organisatie streven wij ernaar om met een aantal deelnemende bedrijven uit Mexico een gezamenlijke activiteit te organiseren.

Deelnamekosten

De kosten voor deelname bedragen € 825,00 per m2.
Inbegrepen zijn de grondhuur, standbouw, aanmeldkosten, verplichte marketingbijdrage, standtoeslagen, organisatie, catering, OBS-systeem, deelnemersbijeenkomst en de promotionele activiteiten. Voor dit bedrag neemt de organisatie je de complete voorbereiding ten aanzien van de standbouw uit handen. Daarnaast profiteer je van de collectieve uitstraling van het Holland High Tech, IT & Smart Industry paviljoen.
Minimale stand grootte is 6 m2 (exclusief het aandeel in het collectieve gedeelte).
De kosten voor vierkante meters van het collectieve gedeelte (opslag, keuken, bar en zitjes) worden verdeeld onder de deelnemers (maximaal 2 of 3 m2 per deelnemende organisatie). Kosten voor transport, verzekering van expositiegoederen en extra voorzieningen in de stand zijn voor eigen rekening.

De extra georganiseerde promotionele activiteiten zullen bijdragen aan meer traffic op de beursvloer. Voor incubators en startende ondernemingen zijn er mogelijkheden zich te presenteren in de collectieve ruimte. Neem gerust contact met ons op voor de voorwaarden en mogelijkheden.

Inschrijving

Is je belangstelling gewekt en wens je deel te nemen aan het Holland High Tech, IT & Smart Industry paviljoen  op de Hannover Messe 2018, meld je dan zo spoedig mogelijk aan, maar uiterlijk op 31 oktober 2017. Bij de indeling van de stand zal rekening worden gehouden met enerzijds een afspiegeling op de gewenste focus naar aanleiding van onze ervaringen vorig jaar en met de volgorde van aanmelding.
Voor deelname aan deze activiteit gelden de Algemene Voorwaarden van FME.

Deelnemersbijeenkomst

Voorafgaande aan de beurs zal een vergadering met deelnemers plaatsvinden. Na de deelnemersbijeenkomst ontvang je een factuur voor 50% van de kosten. De resterende 50% van de kosten volgt na afloop van de beurs in april 2018.

Organisatie

In opdracht van de topsectoren ICT en High Tech System en Materialen (HTSM) en het programmabureau Smart Industry is aan FME gevraagd om de organisatie van het Holland High Tech, IT & Smart Industry paviljoen in handen te nemen. FME heeft jaren ervaring met het organiseren van het Holland High Tech Paviljoen in  hal 2 van de Hannover Messe. Ook heeft FME in de 2016 het Holland High Tech, IT & Smart Industry Paviljoen georganiseed. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink zit bovendien in het topteam ICT en is voorzitter van het programmabureau Smart Industry.

Logo's_0.jpg

IOmaand-logo_16.jpg

21 maart t/m 27 april

Om wereldwijde maatschappelijke uitdagingen op het gebied van energie, voedselzekerheid en verstedelijking op te lossen, is technologie nodig. Technologie die ondernemers in Nederland maken en ontwikkelen en die wij graag op de internationale kaart zetten, om zo samen kansen te creëren in het buitenland. We creëren collectief marktkansen voor jouw innovatie- en exportambities en geven je individueel advies waarmee je snel geholpen bent. FME organiseert tijdens de Maand van Internationaal Ondernemen activiteiten voor internationale kansen en samenwerking. Jij onderneemt, samen gaan we de grens over.