Bijeenkomst

Innovation Tuesday | De logica van foodlogistiek

 • Datum, tijd en plaats
  • 1 oktober 2019 | 12:00 tot 16:30 | Zoetermeer | Leen Menken Foodservice Logistics, Chroomstraat 155
 • Contactpersoon
  Jacqueline van Oosten
  06-54 25 39 94
  Mail mij
 • Kosten
  Deelname is gratis
  Genoemde bedragen zijn exclusief btw

De toelevering van de horeca in Amsterdam gaat een nieuw tijdperk in. Aansluitend op de CO₂-doelstellingen uit het Klimaatakkoord wil de gemeente Amsterdam het aantal logistieke bewegingen in de stad drastisch verminderen. Leen Menken Foodservice Logistics uit Zoetermeer gaat de uitdaging aan om dit al in 2020 te realiseren, maar zoekt voor een aantal specifieke zaken nog oplossingen. FME organiseert op 1 oktober een Innovation Tuesday en nodigt bedrijven uit de technologische industrie uit om hun expertise op het gebied van agri & food, smart cities en energie in te brengen.

De uitdagingen

 • In Amsterdam zijn 5.000 horecavestigingen die gemiddeld twee keer per dag beleverd worden. Door afnemende beschikbaarheid van ruimte in de stad wordt de beschikbare opslagcapaciteit bij de horecavestigingen kleiner.
 • De stad Amsterdam wil vanaf 2025 alleen maar 100% CO₂-neutrale (kleine) voertuigen toelaten in de stad.
 • Om het aantal logistieke bewegingen te beperken, moet er een manier gevonden worden om gekoelde en niet gekoelde foodproducten in een keer te vervoeren.
 • Om lege ritten te voorkomen is het wenselijk om ook retourstromen, zoals gescheiden afval, te kunnen vervoeren.

liggend_IMG_4841 nummerbord aanpassing.gifBen jij een 'out-of-the-box' denker en zie jij kans om Leen Menken Foodservice Logistics te helpen om een business case uit te werken. Meld je dan aan voor deze Innovation Tuesday.

Voor deze open innovatiesparring gebruiken we de methode van de 'vragenstorm'. We gaan dus niet op zoek naar antwoorden of dé oplossing, maar willen door het stellen van vragen nieuwe inzichten vinden. Tijdens de vragenstorm is ruimte voor discussie, eventueel in subgroepen. Tevens kunnen deelnemers ook zelf een aan het vraagstuk gelieerde uitdaging voorleggen aan de groep. Een facilitator begeleidt dit proces.

LM_Logo_0.jpgOver Leen Merken Foodservice Logistics

Leen Menken Foodservice Logistics werkt aan steeds slimmere logistiek voor de snel groeiende markt van 'vers-aan-huisleveringen'. Consumenten krijgen hun producten vers geleverd, op het moment dat het hen uitkomt. Geleverd met steeds 'groenere' transportmiddelen. 

Innovation Tuesday

Samen ben je slimmer

Heb jij een technologische uitdaging waarvan je niet weet hoe je die kunt oppakken? Wil je een innovatie lanceren of verder ontwikkelen, maar weet je niet hoe je dit het beste kunt aanpakken? Laten we dit dan met elkaar doen. FME nodigt je uit om jouw innovatieve ideeën los te maken en je hersens te laten kraken. Dit om tot oplossingen te komen voor uitdagingen die ons waarschijnlijk allemaal bezig houden. Als FME-lid ben je van harte welkom op deze exclusieve Innovation Tuesdays.

Lees meer over deze innovatieaanpak

Meer weten?
Jacqueline van OostenProjectmanager