Workshop

ORGALIM-voorwaarden voor internationale verkoop

 • Datum, tijd en plaats
  • 17 oktober 2019 | 13:00 tot 17:00 | Bunnik | Postillion
 • Contactpersoon
  Petra van Buren
  (079) 353 12 07
  Mail mij
 • Doelgroep
  Sales managers, commercieel medewerkers, back office-medewerkers, administratieve medewerkers
 • Kosten
  FME-leden betalen € 300,- p.p.FME lid worden?
  Niet-leden betalen € 600,- p.p.
  Genoemde bedragen zijn exclusief btw

ORGALIM-voorwaarden zijn bedoeld voor de situatie dat je als leverancier producten aan afnemers buiten Nederland verkoopt en levert, maar ook de verantwoordelijkheid neemt voor installatie/montage van deze producten.

Het is van belang dat je tot in detail weet wat volgens deze voorwaarden de eigen verantwoordelijkheden zijn en welke zaken voor rekening en risico van de afnemer komen. Door deze workshop word je vertrouwd gemaakt met de toepassing van de nieuwe ORGALIM SI-voorwaarden, maar ook met de ORGALIM S 2012-voorwaarden (voor uitsluitend levering, dus zonder montage), die gedeeltelijk samenvallen met de SI 14-voorwaarden.

Onderwerpen

Levering en montage in internationale context leiden tot veel aandachtspunten in de contractuele relatie, zoals het moment van risico-overgang, de wijze van doorberekening van kosten (lump sum of nacalculatie), de voorbereiding en uitvoering van de installatiewerkzaamheden (wat moet de afnemer aan voorbereidende werkzaamheden uitvoeren en wat doe je als leverancier), consequenties van vertraging van de installatiewerkzaamheden door schuld van de afnemer, aansprakelijkheid voor gebreken en gevolgschade. Ook de spelregels voor nationaal en internationaal gebruik van algemene voorwaarden worden behandeld.

Opzet van de training

De workshop is praktijkgericht. De nieuwe SI 14-voorwaarden en de S 2012-voorwaarden worden artikelsgewijs en aan de hand van de praktijk doorgenomen en toegelicht. Vanwege de interactieve opzet van de training is de groep van beperkte omvang en is er ruimte voor discussie en het stellen van vragen.

Deskundige trainer

De workshop wordt verzorgd door mr. Lindsay Hopmans van FME Advocaten. Hij is als projectleider binnen de juridische werkgroep van ORGALIM eerstverantwoordelijke geweest voor de totstandkoming en inhoud van zowel de SI 14- als de S 2012-voorwaarden.

Na aanmelding is annulering niet meer mogelijk. Bij verhindering kan de plaats van een deelnemer worden ingenomen door een collega.

In-company

Deze workshop wordt door de advocaten van FME ook in-company aangeboden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Bel (079) 353 13 27.

Stuur een e-mail Voordelen van FME in-company workshops

Meer weten?
Petra van BurenAccountmanager FME College