Event

Personalised Food, Nutrition & Data

  • Datum, tijd en plaats
    • 12 oktober 2017 | 13:00 tot 17:00 | Klarenbeek | Het Glazen Huis | Oudhuizerstraat 31
  • Contactpersoon
    Marcel van Haren
    (079) 353 12 73
    Mail mij
  • Kosten
    Deelname is gratis

Langer en vitaler leven is voor velen een streven. Lukt het ons om door verschillende data met elkaar te combineren tot een persoonlijk voedingsadvies te komen en resulteert dit op de lange termijn in lagere gezondheidskosten en een meer vitale bevolking? Die vraag staat centraal tijdens het evenement Personalised Food, Nutrition & Data van het AgriFoodTech Platform op 12 oktober.

Personalised Food.jpgWelke data kunnen bijdragen aan een persoonlijk voedingsadvies? Wie beheert die data en wie mag meekijken? En wat is het effect van een vitalere bevolking op de gezondheidskosten? Verschillende experts uit de voedingsindustrie gaan hierop in tijdens het event. We gaan een open dialoog aan om de uitdagingen van deze nieuwe mogelijkheden  te verkennen. We staan ook stil bij de rol van verschillende stakeholders. Hoe kijk jij er tegenaan?

Het programma

  • 13.00 uur | Ontvangst
  • 13.30 uur | Introductie van Jo Goossens, shiftN
    Een nieuw paradigma in een complex gezondheids- en voedingsuniversum, waarom kan het een oplossing zijn?
    Onze maatschappij gaat gebukt onder zware gezondheidskosten en voeding is daar een belangrijke parameter in. Alles is beschikbaar voor gezond eten. Toch heeft de meerderheid van de bevolking grote problemen om die keuze goed af te stemmen op de persoonlijke noden en behoeften. De mogelijkheid om meer gepersonaliseerd voedingsadvies aan te bieden kan een belangrijke maatschappelijke omwenteling betekenen die de nefaste gevolgen van ongezonde eetpatronen een halt kan helpen toeroepen.
  • 13.50 uur | Hans Westerhof, prof. Systeembiologie Universiteiten van Amsterdam en Manchester
    Van bigdata genomics naar het begrip van een persoonlijk voedingspatroon
  • 14.10 uur | Annet Roodenburg, lector Voeding en Gezondheid aan de HAS Hogeschool
    Naar een gezonder voedselaanbod….
    In de toekomst bestaan voedingsmiddelen zonder data niet meer. De consument zal steeds vaker zijn beslissingen op die data baseren. Zo kan de consument het aanbod aan voedingsmiddelen in een gezondere richting sturen. Maar waar zitten we eigenlijk in dit proces? Wat gebeurt er nu al?
  • 14.30 uur | Thomas Bachet , strateeg en adviseur Actify, Achmea Zilveren Kruis
    Briljante businessmodellen in food: baanbrekers voor betaalbaar, schaalbaar, gezond én duurzaam eten.
  • 14.50 uur | Pauze
  • 15.05 uur | Marijana Radonjic, co-founder & CEO EdgeLeap
    Steering R&D innovation: from information to intelligence
    Al jaren wordt er allemaal data verzameld, velen zijn al bezig om van deze data nuttige informatie te maken. Marijana licht toe hoe de toegang tot juiste informatie gebruikt kan worden om slimmer te innoveren binnen bedrijven. Dit biedt kansen om voedselproducten te ontwikkelen die beter aansluiten bij de behoeftes van de consument. Dit heeft consequenties voor de hele keten.
  • 15.25 uur | Karin Verzijden, Axon Advocaten
    Juridisch kader rondom personalized food en data
  • 15.45 uur | Pauze
  • 16.15 uur | Discussie in ronde tafels over de verschillende rollen.
    Vraag: wat is jouw rol in een gepersonifieerd voedselsysteem?
    Voorbeelden van rollen: verzekeringen, voedselproducent, overheid, onderwijs, gezondheidsinstanties en ondernemers.
  • 16.35 uur | Plenaire afsluiting
  • 16.45 uur | Borrel

Er is plaats voor 70 deelnemers, waarvan 15 studenten, dus meld je snel aan.  VOL = VOL.

Over het AgriFoodTech Platform

Dit evenement wordt georganiseerd door het  AgriFoodTech Platform. Dit platform wil de maatschappelijke betrokkenheid en dialoog over toepassing van techniek in land- en tuinbouw en de hieraan gelieerde verwerkende industrie op gang brengen en verbreden. Het platform is een initiatief van FME, FNLI, LTO, 4TU en wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken. 

Meer informatie

Meer weten?
Marcel van HarenClustermanager Agri & Food