Agri & Food

Nederland is na de VS 's werelds grootste exporteur op het gebied van Agri & Food. De bedrijven die de Agri & Foodsector van technologische oplossingen en apparatuur voorzien, zorgen in Nederland samen voor ruim € 15 miljard omzet. Qua technologie zijn we koploper in de wereld. Het economisch belang van deze sector is enorm.

Gezien het enorme belang wereldwijd van de Agri & Food sector hecht FME zeer veel waarde aan het exportplatform Netherlands Agro, Food & Technology Centres (NAFTC). Via dit platform worden collectieve activiteiten georganiseerd om de Nederlandse Agri & Food sector in het buitenland te promoten.

download

Activiteitenoverzicht per sector

Bekijk per sector welke activiteiten FME Internationaal Ondernemen voor jou organiseert.

Download het overzicht


NAFTC-kantoren

Via de Netherlands Agro, Food & Technology Centres (NAFTC) heeft het FME-cluster Agri & Food een eigen lokale vertegenwoordiging in grootste markten van Azië. De NAFTC-kantoren zijn gevestigd in China (Beijing) en India (New Delhi).  De kantoren worden bestuurd door de participerende bedrijven. Zowel lokaal als in Nederland wordt de dagelijkse uitvoering verzorgd door FME-experts. Kantoren in Vietnam (Ho-chi Minh-stad) en Zuid-Afrika (Kaapstad) zijn in oprichting.

NAFTC’s bieden je niet alleen individuele ondersteuning bij het vinden van lokale partners, zij genereren ook exposure voor de gehele Nederlandse Agri & Food sector. De NAFTC's benadrukken daarbij de noodzaak van ketenoplossingen en de toegevoegde waarde van slimme en duurzame technologische oplossingen uit Nederland. Vanwege de grote directe invloed van de lokale overheden op deze markten, zijn die lokale overheden een belangrijke gesprekspartner.