Arbeidsomstandigheden

FME ondersteunt en adviseert je op het gebied van arbeidsomstandigheden. En met de adviezen van FME rond arbeidsomstandigheden kun je ook nog eens kostenbesparing realiseren.

scan

Wat het zwaarst weegt

Brochure over functiewaardering, bestemd voor medewerkers. De brochure beschrijft wat er achter de letters ISF en SAO schuilgaat en wat functiewaardering wél en vooral niet doet.

Alleen voor leden

Systeem Arbeidsomstandigheden (SAO)

FME is systeemhouder van het specifiek voor de technologische industrie ontwikkelde Systeem Arbeidsomstandigheden (SAO). SAO is een erkende, valide en betrouwbare keuze om tot waardering van de arbeidsomstandigheden te komen. SAO weegt de zichtbare, hoorbare en op andere wijze fysiek waarneembare arbeidsomstandigheden en het risico waaronder mensen hun werk doen. 

FME-adviseurs ondersteunen je op diverse manieren bij het toepassen en actualiseren van dit systeem binnen je bedrijf, wat tot kostenbesparing leidt. We doorlopen de risicocategorieën waarin iedere afzonderlijke medewerker zit en beoordelen of dit nog steeds correct is. Doordat veel arbeidsomstandigheden zijn verbeterd, kunnen medewerkers wellicht in andere categorieën geplaatst worden, wat tot kostenreductie leidt.

FME-begeleiding

  • De adviseurs van FME ondersteunen en begeleiden je bij de invoering van SAO
  • Waarderen van de arbeidsomstandigheden
  • Actualisatie van het systeem

Waarom FME?

  • FME is systeemhouder van SAO
  • Onze adviseurs hebben veel kennis van en jarenlange ervaring in de technologische industrie
  • FME is een betrouwbare partner
FME zet in op duurzame inzetbaarheid

Dat betekent dat mensen tot aan hun pensioen kunnen blijven deelnemen aan het arbeidsproces. Een van de belangrijkste onderwerpen is arbeidsveiligheid in bedrijven. Het gaat immers om de gezondheid en welzijn van onze medewerkers. Maar ook om kwaliteit van werk, het imago van onze sector en de instroom van nieuwe mensen in de technologische industrie. Elk bedrijf moet de ruimte nemen om hoger te komen op de veiligheidsladder. Arbo is en blijft daarmee een topprioriteit voor FME.

Lees meer over de inzet van FME

Meer weten?
Jolanda NiebergBedrijfsadviseur