Arbeidstijdenmanagement

Bij veel bedrijven in de technologische industrie speelt de vraag naar meer flexibiliteit in arbeidstijden. Het is belangrijk om de individuele wensen van werknemers beter te laten aansluiten bij de (flexibiliteits)behoefte van het bedrijf.

FME helpt bedrijven om binnen het kader van de Arbeidstijdenwet en de cao invulling te geven aan die flexibiliteit door: 

  • Flexibilisering van werktijden
  • Urenbanksysteem
  • (Ploegen)dienstroosters
  • Maatwerk voor Ploegendiensten 
  • FME flexdiensten

Maatwerk voor ploegendiensten

Bij veel bedrijven in de technologische industrie wordt gewerkt in ploegendiensten. Hoe kun je de ploegendiensten beter laten aansluiten op individuele wensen van de medewerkers en tegelijk bij de (flexibiliteits)behoefte van het bedrijf? Hoe zorg je dat werknemers vitaal blijven en de productiviteit goed blijft? FME geeft je, samen met TNO, de antwoorden.

Aan welke knoppen kunnen directie/HR-manager en medewerkers draaien om de vitaliteit van de medewerkers en de productiviteit van het bedrijf te bevorderen? 
Er zijn veel interventies te bedenken om de nadelige gevolgen van ploegendiensten – in het bijzonder van nachtdiensten – te beperken.

Dit kan op drie gebieden

  1. De werkomgeving: optimale fysieke en mentale belasting
  2. De roosters: vuistregels voor gezond en sociaal roosteren
  3. De leefstijl van medewerkers: werk-privé, slaap en voeding
download

Maatwerk in ploegendiensten

FME en TNO hebben de vraagstukken bij ploegendiensten onderzocht en een interactieve brochure ontwikkeld, waarbij bedrijven én medewerkers zelf aan de slag kunnen om voor hun bedrijf de juiste oplossing te selecteren en door te voeren.

Download nu

​Workshop en advies

Wil je dat FME een workshop bij jouw bedrijf organiseert, of wil je weten hoe FME je bedrijf kan ondersteunen in het optimaliseren van de ploegendiensten? Neem dan contact met ons op.