Cao Metaal en Techniek

De huidige cao Metaal en Techniek is op 31 mei 2019 afgelopen. In september is een principeakkoord over de een nieuwe cao bereikt. FWT, de Federatie Werkgeversorganisaties in de Techniek, voerde de onderhandelingen namens de werkgevers. FME is via het lidmaatschap van FWT betrokken bij de onderhandelingen over de nieuwe cao.

 

scan

FME cao Metaal en Techniek Updates

Ben je lid van FME, en wil je op hoogte blijven van de onderhandelingen cao Metaal en Techniek? Meld je dan aan voor de FME cao Metaal en Techniek Updates.

Blijf op de hoogte

 

Sectoren

De cao Metaal en Techniek heeft betrekking op vijf sectoren, te weten het metaalbewerkingsbedrijf, de installatietechniek, het isolatiebedrijf, het carrosseriebedrijf en het goud- en zilverbedrijf. De bedrijfstak Metaal en Techniek vertegenwoordigt in totaal circa 27.500 ondernemingen met circa 330.000 werknemers.

Principeakkoord

30.10.2019 | Cao’s Metaal en Techniek definitief

05.09.2019 | Cao Metaal en Techniek: principeakkoord bereikt

Download teksten cao's Metaal en Techniek 2019-2020

Exclusief voor FME-leden met een ledenlogin

Download oude cao's Metaal en Techniek 2017-2019

Exclusief voor FME-leden met een ledenlogin

De arbeidsvoorwaarden cao in de Metaal en Techniek bestaat uit vijf aparte cao’s met elk een A-gedeelte en een beperkt B-gedeelte. Het A-gedeelte van al deze cao’s is gelijk. Als binnen FME wordt gesproken over de cao Metaal en Techniek wordt in de regel de cao voor het Metaalbewerkingsbedrijf bedoeld (het zogenaamde ‘rode cao-boekje’).

 

event

Wegwijs in de cao Metaal en Techniek (Kleinmetaal)

Je bent verantwoordelijk voor P&O of geeft leiding in een bedrijf dat valt onder de cao voor de Metaal en Techniek (kleinmetaal). Je bent bekend met algemene wet- en regelgeving, maar nog niet voldoende ingevoerd in de specifieke arbeidsvoorwaardelijke zaken die de cao allemaal regelt. Lees meer

Direct aanmelden
€ 670 p.p.
€ 970 p.p.