Cao Metaal & Techniek

FME is via de Federatie Werkgeversorganisatie Techniek vertegenwoordigt in de cao Metaal & Techniek. De Metaal & Techniek omvat verschillende sectoren, waaronder het metaalbewerkingsbedrijf, het technisch installatiebedrijf en het carrosseriebedrijf.

Werkgeversorganisatie FWT en de vakbonden hebben op 20 april 2017 overeenstemming bereikt over de nieuwe cao’s voor de Metaal & Techniek 2017-2019. Lees verder >

Download cao's Metaal en Techniek 2015-2017

Om de publicaties cao's Metaal en Techniek te kunnen downloaden, moet je inloggen. Heb je nog geen ledenlogin, vraag deze dan online aan.

De arbeidsvoorwaarden cao in de Metaal & Techniek bestaat uit vijf aparte cao’s met elk een A-gedeelte en een beperkt B-gedeelte. Het A-gedeelte van al deze cao’s is gelijk. Als binnen FME wordt gesproken over de cao Metaal en Techniek wordt in de regel de cao voor het Metaalbewerkingsbedrijf bedoeld (het zogenaamde ‘rode cao-boekje’).

De cao’s (voor de periode 2015-2017) zijn aangemeld bij de minister en daarmee zijn de cao’s definitief van kracht geworden.

Federatie Werkgeversorganisatie Techniek

Nieuws voor leden