Conventionele Energie

De Nederlandse toeleveranciers aan de traditionele energie-industrie beschikken over veel kennis in zowel upstream als downstream sectoren. Deze kennis en expertise zijn deels te danken aan Nederlands geschiedenis als Gasrotonde van Europa en aan de historische activiteiten van Royal Dutch Shell.

Veel FME-leden zijn prominente toeleveranciers aan de internationale olie, gas, petrochemie en power sectoren. Nederlandse toeleveranciers zijn in het buitenland niet alleen succesvol dankzij hun kennis en kunde, maar ook door hun betrouwbaarheid en sterke communicatie. Het is de combinatie van deze eigenschappen die Nederlandse toeleveranciers tot gewild partner maken. Nederlandse toeleveranciers maken innovatieve producten van hoge kwaliteit. Naast deze producten leveren de Nederlandse toeleveranciers ook kwaliteit op het gebied van engineering, design, installation, assembly, consultancy en maintenance.

Dutch Energy Solutions

Voor potentiële (internationale) afnemers werkt het FME-exportplatform Dutch Energy Solutions als toegangspoort naar de kennis en expertise van onze lidbedrijven. Wij informeren deze afnemers graag verder over hun mogelijkheden binnen de Nederlandse sector en brengen ze in contact met de juiste toeleveranciers.

Voor FME-leden worden meerdere malen per jaar, specifiek voor traditionele energie, beursdeelnames, symposia en matchmakings georganiseerd. Uitgaande handelsreizen hebben al Nederlandse toeleveranciers over de hele wereld in contact gebracht met internationale toonaangevende contractors.

 

FME Energy Guide

FME maakt elke twee jaar een Energy Guide met daarin profielen van Nederlandse toeleveranciers in de olie- en gassector en toeleveranciers in de duurzame-energiesector. Deze guide is online te raadplgen, maar wordt ook verspreid onder ambassades in het buitenland. Ook worden guides meegenomen op missies en naar internationale beurzen.

 

 
Dutch Energy Solutions

Global Excellence, Local Performance

De activiteiten die Dutch Energy Solutions organiseert vind je op deze FME-site. Ze staan ook op een aparte site van het exportplatform. Daar zie je ook hoe je lid kunt worden van Dutch Energy Solutions.

Ga naar de website van Dutch Energy Solutions