Ecovat over FME Technostarter-lidmaatschap

Aris de Groot, managing director van Ecovat Werk BV en Ecovat IP BV is eind 2014 FME Technostarter-lid geworden en geeft kort aan waarom hij als technostarter voor FME heeft gekozen.

Ecovat stond voor de uitdaging om de financiering rond te krijgen voor het prototype om van Technology Readyness Level 6 naar 7 te komen. Pas als de financiering rond is, zien investeerders een innovatie als 'technology proven' en zijn venture capital partijen geïnteresseerd om in te stappen. In de huidige markt zijn de financiële mogelijkheden echter beperkt en Ecovat moest eigen kapitaal inzetten. Aris de Groot: "We kwamen op het diepste punt van onze financiële buffers."

Voor ons was de hulp van FME erg waardevol op twee gebieden. Alleereerst de korte lijn naar het FME Cluster Energy. En ten tweede onze deelname met FME aan de Hannover Messe 2014 in het Holland Energy House. Daarmee hebben we Ecovat een vliegende start gegeven. De contacten die we daar opgedaan hebben zijn voor de business start-up zeer waardevol."

Ecovat

Ecovat is een thermisch energieopslagsysteem met een innovatief principe: energie opslaan over de seizoenen heen. Door het opslaan van warmte (of koude) ten tijde van overschot en dit in te zetten ten tijde van schaarste, creëert Ecovat® de mogelijkheid tot onafhankelijkheid van het bestaande net.