High Tech

Nederlandse bedrijven in de high tech sector staan bekend om hun technologische excellentie en behoren tot de wereldtop in specifieke sectoren en nichemarkten. Ze zijn succesvol door hun vakkennis van engineering, design, installation, assembly, consultancy en onderhoud. Ook is het Nederlandse ecosysteem, met OEM’ers, toeleveranciers, universiteiten en onderzoeksinstellingen, uniek. Intensieve samenwerking, open innovatie en cross-over denken staan hierin centraal. De Nederlandse high tech sector is bij uitstek geschikt om met technologische toepassingen te helpen bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen.

Bedrijven in de high tech sector maken innovatieve oplossingen van hoge kwaliteit. Zij produceren voor een aantal nauw met elkaar verweven maakindustrieën: de machine- en systeemindustrie, automotive, lucht- en ruimtevaart en materialen inclusief staal en composieten. Nederland is wereldleider in het ontwerpen, ontwikkelen en maken van high tech equipment en micro- /nanocomponenten.

Topsector Holland High Tech

FME is nauw betrokken bij de uitwerking van het overheidsbeleid rond de topsector Holland High Tech. Vanuit FME is er vooral veel aandacht voor de buitenlandaanpak van Holland High Tech. 

Holland High Tech

De topsector Holland High Tech wil Nederland profileren als de ‘place-to-be’ op het gebied van high tech oplossingen en heeft als doel de export van de high tech sector richting 2020 te verdubbelen. Nederland speelt als het om high tech gaat in de Champions League en daar zijn we trots op. 

Activiteiten

Voor bedrijven uit de high tech sector worden meerdere malen per jaar activiteiten georganiseerd. Denk aan sectorspecifieke beursdeelnames, symposia, seminars, handelsmissies en matchmakingsactiviteiten. 

Voor potentiële (internationale) afnemers fungeert FME als een toegangspoort naar de kennis en expertise van lidbedrijven. Wij informeren je graag over hun mogelijkheden binnen de Nederlandse sector en brengen je in contact met de juiste toeleveranciers.