Demonstratie Energie Innovatie (DEI)

De DEI-regeling (Demonstratie Energie Innovatie) richt zich op bedrijven die het risico nemen om een innovatieve ontwikkeling op grote schaal te demonstreren. Werk jij aan een innovatief energieproject en zie je veel kansen op de (internationale) markt?

Bij de DEI-regeling gaat het om technologieën die zich richten energiebesparing van processen of bevordering van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Bijvoorbeeld technologieën voor verbeterde rendementen van biogasproductie of voor energiebesparing bij bedrijven of huishoudens. Voorzie je een kleinere pilot? Voor energiebesparing bij een proces komen ook de pilot in aanmerking.

Binnen de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie zijn er thema’s met elk een eigen budget. 

Komt jouw project in aanmerking?

Projecten komen in aanmerking als ze het stadium van prototype net voorbij zijn. Ze mogen nog niet in omloop zijn gebracht op de markt. Ook moet je project de Nederlandse economie versterken. Het kan gaan om allerlei verschillende energie-innovaties: producten, processen, apparaten, diensten of systemen. Denk bijvoorbeeld aan innovatieve apparaten of vernieuwende systemen aan het einde van de ontwikkelingscyclus. Na grootschalige demonstratie door de DEI-subsidie kun je de innovatie succesvol en uitgebreid vermarkten. 

Meer weten? Onze FME-energiesubsidie-experts nemen graag de plannen of projecten met je door.