De uitdaging van VitalFluid

De pesticide- en meststoffenmarkt worden wereldwijd gedomineerd door enkele grote chemie concerns. VitalFluid is daarentegen een kleine start-up en moet het daarbij opnemen tegen de gevestigde technologieën. Tijdens de Innovation Tuesday legde VitalFluid de uitdaging neer om te leren van bedrijven, organisaties en experts die kennis en ervaring hebben op het gebied van het introduceren van ontwrichtende innovaties.

logo-vitalfluid.jpgVitalFluid is een start-up van de TU Eindhoven en ontwikkelt, produceert en verkoopt reactoren waarmee water wordt geactiveerd met een plasma. In dit proces wordt lucht in de plasmafase gebracht waardoor er reactieve zuurstofdeeltjes en reactieve stikstofdeeltjes ontstaan. Deze reactieve deeltjes worden vervolgens opgelost in het water waardoor Plasma Activated Water (PAW) ontstaat. Uit onderzoek is gebleken dat PAW kan worden toegepast als duurzaam alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast kan zeer efficiënt stikstof chemisch worden gebonden waardoor de technologie een alternatief biedt voor huidige stikstofproductie-methoden (Haber-Bosch) voor kunstmest. Zowel voor bestrijdingsmiddelen als voor kunstmestproductie kan de PAW technologie een disruptieve innovatie zijn. Wetgeving op het gebied van gewasbescherming vormt echter een hoge barrière voor de introductie van nieuwe duurzame middelen. De uitdaging voor VitalFluid is om de PAW technologie succesvol in de markt te zetten.

FME Community

Lees het volledige verslag van deze editie van Innovation Tuesday in onze FME Community.  Hiervoor heb je wel je ledenlogin nodig. Heb je deze nog niet aangevraagd, regel dit dan online.