Project Fabriek van de Toekomst

De technologische industrieën in Nederland en België staan voor grote uitdagingen. Het leveren van kwaliteit, meegaan met de nieuwe ontwikkelingen, kleine productiereeksen betaalbaar houden, snelheid kunnen garanderen, en duurzaam ondernemen. In samenwerking met Interreg maakt 'De Fabriek van de Toekomst' van deze uitdagingen kansen.

Kleine en middelgrote industrie worden gestimuleerd om samen te innoveren in productietechnologie door kennis en faciliteiten te verbinden en proactief in te zetten. Op deze manier kunnen bij mki-bedrijven innovaties op maat worden ontwikkeld en geïmplementeerd, die hen vervolgens helpen om te transformeren naar een toekomstbestendige fabriek. Wil jij weten of je klaar bent om 'Fabriek van de Toekomst' te zijn? Met de scan krijg je de antwoorden.

Doe de scan

Innoveren op maat

Fabriek van de Toekomst 660 x 440.jpgMet de 'Fabriek van de Toekomst' kom je in beweging. Doorloop het proces van bedrijfsscan naar implementatie. Kom in contact met experts, gelijkgezinden en laat jouw plan op maat opstellen. Word onderdeel van een benchmark met bedrijven in jouw sector, leer hoe je je kunt onderscheiden als producent, ontdekt hoe je met behulp van nieuwe technologieën beter kunt produceren. Deze bevindingen kunnen vervolgens uitgewerkt worden door erkende kennisinstellingen Met behulp vaneen voucher kan je zo jouw fabriek van de toekomst uitbouwen. Word onderdeel van een Europese Benchmark en deel je kennis met anderen.

 1. FOKUS - infografics_fabriek van toekomst.pngDoe de scan 
  Geeft inzicht in kansen die voor jouwonderneming van toepassing zijn.
 2. Verdiepingsgesprek
  Expert laat quick wins en uitdagingen zien en adviseert op maat.
 3. Samen op maat
  Ga met gelijkgezinden aan de slag met een specifiek thema dat voor jou van toepassing is.
 4. Implementatie
  Vraag de voucher aan - t.w.v. €10.000 - om jouw advies te laten ontwikkelen door kennisinstellingen.

logo-fabriekvdtoekomst-fokus-interreg.jpg

Partners in het project vanuit Nederland zijn FME, TNO, Brainport Industries en Hightech NL. Vanuit de Vlaamse kant zijn Agoria, Sirris, Flandersmake, OMC en de KU Leuven betrokken.FOKUS interreg.jpg

FME en innovatieprojecten

In vijf regio’s werkt FME samen met lidbedrijven aan innovatie. Vanuit kantoren in Rotterdam, Eindhoven, Apeldoorn, Groningen en Zoetermeer initiëren en ontwikkelen vijf Business Development Managers samenwerkingsverbanden en innovatieprojecten. Doe jij ook mee?

Welke projecten lopen er? FME Regio Zuid

Meer weten?
Frank DondersBusiness Development Manager Regio Zuid