Scale-up

Scale-up is een net gestart project, met een totale looptijd tot eind 2019. In het project wordt gewerkt aan een match tussen grote mkb’ers/internationals en scale-up-bedrijven. We zoeken naar ‘cleantech’ innovaties die voor de grote bedrijven interessant zijn om in te kopen of in samenwerking op de markt te brengen.

Scale-up.jpgNa een eerste scan worden er meet-the-buyer-events georganiseerd waarbij de mkb’er/international als koper diverse scale-up bedrijven met hun innovatieve producten kan matchen. Na een succesvolle match zal er een vervolg business development traject worden aangeboden. FME Regio Zuidwest zal vanuit het ledenbestand grote bedrijven benaderen en een scan uitvoeren om te beoordelen of er een goede link is naar cleantech innovatiebehoefte. Vervolgens wordt gezocht naar een match in een database met 6000 scale-up bedrijven.

Doel

Doel is om vanuit FME zeker drie meet the buyer events te organiseren waarin een succesvolle match wordt behaald.

Voor wie relevant

Grote internationals/mkb-bedrijven die behoefte hebben aan cleantech innovatie vanuit scale-up bedrijven.

Wie doen er al mee

Het project Scale-up is net gestart. De eerste drie FME-lidbedrijven hebben zich aangemeld voor een eerste scangesprek.

Wat levert het op

Scale-up zet in op drie doelen: samenwerking met innovatieve bedrijven in gang zetten, new business genereren en bestaande business verder ontwikkelen. Met andere woorden, het is een mooie kans om out of the box met business development aan de slag te gaan. Je krijgt ondersteuning daarbij vanuit FME.

Hoe kun je meedoen

Grote internationals/mkb-bedrijven kunnen deelnemen door een eerste scangesprek aan te gaan.

FME en innovatieprojecten

In vijf regio’s werkt FME samen met lidbedrijven aan innovatie. Vanuit kantoren in Rotterdam, Eindhoven, Apeldoorn, Groningen en Zoetermeer initiëren en ontwikkelen vijf Business Development Managers samenwerkingsverbanden en innovatieprojecten. Doe jij ook mee?

Welke projecten lopen er? Regio Zuidwest

Meer weten?
Marco KirsensteinBusiness Development Manager Regio Zuidwest