Toekomstbestendige Maakindustrie

Niet alleen succesvol zijn, maar in de toekomst ook blijven. Dat is de uitdaging waar ondernemers in Brainport Eindhoven voor staan. De wereld verandert snel en er zijn talloze innovaties (denk aan 3D printers, handlingrobots) en nieuwe technologieën (zoals Internet of Things, Augmented Reality, big data) om van te profiteren. Op welke manier kunnen ondernemers zich optimaal voorbereiden op de toekomst? Dat is waar het project Toekomstbestendige Maakindustrie om draait.

Het project Toekomstbestendige Maakindustrie is er voor industriële maakbedrijven in Brainport Eindhoven (Zuidoost-Brabant) die met vernieuwing aan de slag willen. Ondernemers leren van elkaar en maken kennis met alles wat er al beschikbaar is in de regio om hen verder te helpen: relevante organisaties, werkplaatsen, fieldlabs, projecten, etc.

Door ondernemers uit de Kempen, Eindhoven, de A2-gemeenten en de Peel bij elkaar te brengen, wordt de kracht van het regionale netwerk benut. Het is niet alleen leren en uitwisselen, maar juist ook deze kennis omzetten in actie. De vertaling maken naar het eigen bedrijf en inzien welke verandering het meest en het beste resultaat oplevert, om daar vervolgens ook echt van te profiteren.

Partners

Partners in het project zijn Brainport Development, FME, de Koninklijke Metaalunie, het Kempisch Ondernemers Platform (KOP), Gemeente Helmond / Innovatiehuis De Peel en Metaalhuis. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Metropoolregio Eindhoven en de regeling Economie & Innovatie van de provincie Noord-Brabant.

20180129 BE TMI headers.jpg

20180402 BR TMI footer.jpg

Meer weten?
Frank DondersBusiness Development Manager Regio Zuid