Innovation Tuesday biedt uitzicht op verlaging CO2 footprint en energiekosten industrie

Op 23 juni 2017 organiseerde FME - in samenwerking met ISPT - een Innovation Tuesday over de kostenverlaging van productie en integratie van industriële hoge temperatuur warmtepompen. Aan tafel was de hele industriële energieketen vertegenwoordigd van eindgebruikers zoals Shell en Dow, kennispartners ECN en Post en Dekker, technologieleveranciers IBK, Bronswerk en Howden tot en met industriële automatiseringsbedrijven zoals VMB.

Update: Op donderdag 18 januari 2018 kwamen ongeveer 25 technologen uit de proces-, kennis en maakindustrie bij elkaar om een vervolg te geven aan de Innovation Tuesday van 23 juni 2017. > Lees de update

Wat was het vraagstuk?

Nederland heeft een sterke energie-intensieve industrie die behoort tot de wereldtop. Belangrijke sectoren zijn onder andere chemie, raffinage, basismetaal, bouwmaterialen, papier en voeding. Deze industrie, die gebruik maakt van hoge temperatuurwarmte, is van groot belang voor de Nederlandse economie. Tegelijkertijd is de energie-intensieve industrie verantwoordelijk voor 37% van het nationale energieverbruik  en bijna 25% van de totale CO2-uitstoot. Daarom zal zij  een belangrijke rol spelen in de transitie naar een CO2-arme economie. Innovatie is daarbij onmisbaar om de energie-efficiency van de industrie te vergroten en biedt technologiebedrijven kansen voor nieuwe business.

Kees Biesheuvel, Innovation Manager DOW Benelux over Innovation Tuesday:

 

liggend_foto IT.jpgHet merendeel van het huidige industriële energieverbruik zit in hoge temperatuur proceswarmte. Bijvoorbeeld voor katalyse, droging of destillatie van grondstoffen en halffabricaten. Uit deze processen komt – na gebruik - veel lage temperatuur restwarmte voort die nu weggekoeld of domweg weggegooid wordt. ECN heeft ooit berekend dat alleen al in de Rotterdamse Europoort per jaar zo’n 6 miljard euro aan restwarmte verloren gaat.

Echter die restwarmte kan worden ‘opgewaardeerd en hergebruikt’ door de inzet van hoge temperatuur warmtepompen waardoor de  restwarmte weer wordt omgezet in bruikbare hoge temperatuur warmte. Daarmee gaat warmte niet verloren en kan veel energie worden bespaard.

Waar lag de uitdaging?

De innovatieve warmtepomptechnologie begint nu volwassen te worden maar is voor veel eindgebruikers nog te duur om breed toe te passen. Wel zijn er een aantal succesvolle pilots gedaan. 

Met de kennis en ervaring van de Nederlandse maakindustrie moet het mogelijk zijn om de kosten van een hoge temperatuur warmtepomp drastisch te verlagen waardoor grootschalige uitrol mogelijk wordt en tegelijk een geheel nieuwe industrie in Nederland kan ontstaan.

Nederland kan koploper worden in de productie van innovatieve industriële warmtepomp-technologie! Zowel nationaal als internationaal ligt er een enorme markt in het verschiet voor deze kansrijke technologie.

Om die positie te bereiken moeten de productie- en integratiekosten van een industriële warmtepomp tenminste halveren. Binnen het onderzoeksproject CRUISE zijn samen met industriële eindgebruikers de randvoorwaarden en systeemparameters gedefinieerd.

Deze uitdaging is door de deelnemers aan de Innovation Tuesday opgepakt. En met succes.

Sjaak Remmerswaal, CEO van Bronswerk Heat Transfer:

 

Belangrijkste conclusies en vervolgacties waren:

  1. Focus op het segment waar met een relatief beperkte warmtesprong de hoogste energie-efficiency kan worden behaald
  2. Kies voor de eerste opschaling één specifieke industriële doelgroep  om leereffecten snel te kunnen vertalen naar kostenreductie
  3. Ontwikkel een sales & product configurator die de klantwens snel kan vertalen naar specificaties voor de warmtepomp en een slimme productconfiguratie
  4. Zet nu al stappen voor het opzetten van een Smart Factory voor industriële warmtepompen in NL

FME en ISPT nemen de regie op de te zetten vervolgstappen. 

pagina_breed_IMG_3602.jpg