Startersbegeleiding

Zie je volop kansen in het buitenland en wil je starten met export, dan is een goede gestructureerde aanpak een 'must' om succesvol de eerste stappen op een buitenlandse markt te zetten. Het Starters in International Business (SIB) adviestraject helpt jou als FME-lid om echt deze stappen over de grens te gaan zetten.

Samen met onze FME-adviseurs onderzoek je de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. Je werkt toe naar een concreet actieplan voor een internationaliseringsstrategie. Het adviestraject duurt gemiddeld vier maanden. Starters International Business kun je aanvragen via FME en wordt volledig gefinancierd door de overheid.

Voor wie?

SIB is gericht op ondernemers uit de technologische industrie die:

  • geen of weinig ervaring hebben met buitenlandse markten en meer willen exporteren
  • internationaal ondernemen structureel willen borgen in de organisatie
  • bereid zijn tijd en geld te investeren om daadwerkelijk stappen over de grens te zetten

Deelnemersvoorwaarden

Om deel te nemen aan het individuele-coachingstraject van Starters International Business, moet je aan enkele voorwaarden voldoen.

  1. Je bent mkb-ondernemer. Met de mkb-toets kun je nagaan of jouw organisatie geldt als een mkb-onderneming.
  2. In het afgelopen jaar bedroeg de export niet meer dan 25 procent van de totale omzet van jouw onderneming of jouw onderneming staat niet langer dan drie jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  3. In totaal mag jouw bedrijf (of holding waaronder jouw bedrijf valt) in het huidige en de twee voorgaande belastingjaren maximaal € 200.000 aan de-minimissteun ontvangen.

Overheidsondersteuning

Bij goedkeuring van de aanvraag door de overheid ontvang je een voucher individuele coaching SIB. De voucherwaarde is € 2.400 (exclusief 21% btw). Je betaalt € 504 btw aan de adviseur/coach. Deze kun je weer terugvragen in jouw btw-aangifte.

SIB iets voor jou?

Meld je aan voor een intakegesprek door contact op te nemen met FME Internationaal Ondernemen, via T 079 353 12 93 of via mail.