Onderwijsaanbod Avans

Avans heeft 54 hbo-opleidingen met 29.000 studenten en ruim 2.400 medewerkers. Avans is een van de grotere hogescholen in Nederland. We hebben locaties in Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg.

Avans-Deeltijd_kader_0.jpgAvans Deeltijd staat hoog aangeschreven, is kleinschalig en je wordt persoonlijk behandeld. Je bent geen nummer. De sfeer is goed en studenten hebben prima en direct contact met de docenten. De docenten zijn ervaren en komen uit het werkveld, waardoor de theorie dicht bij de werkelijkheid staat.

 

Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkunde is een algemene technische hbo-deeltijdopleiding voor doeners. Je bent praktisch ingesteld, oplossingsgericht en bent dol op techniek. Je bent nauwkeurig en kunt goed analyseren. Je hebt belangstelling voor ontwerpen en construeren, én je wilt je kennis en vaardigheden uitbreiden tot hbo-niveau. Dan is de brede opleiding Werktuigbouwkunde echt iets voor jou. 

Lees meer over de modulaire opleiding Werktuigbouwkunde

Ad Mechatronica

Mechatronica is een vakgebied dat flink in opkomst is. Meer en meer mechanische constructies bestaan uit een combinatie van verschillende technische disciplines zoals werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica. Het werkveld vraagt daarom om hoogopgeleide mensen die deze samenkomst begrijpen en kunnen overzien. Mensen die een passie voor techniek hebben. Naast de werktuigbouwkundige en elektrotechnische vakken krijg je ook mechatronische vakken zoals: besturingstechniek, software ontwerp, meet- en regeltechniek, systeemdynamica en motion control. Jij wordt die professional die het overzicht bewaakt. Je analyseert, ontwerpt en beheert mechatronische toepassingen. Van robotica tot aan 3d-modelling, met jouw kennis ontwikkel je mee aan de toekomst.

Lees meer over de modulaire opleiding mechatronica

Contactpersoon Avans Hogeschool
Dr. Ing. Clemens van den Broek MBA
E cpja.vandenbroek@avans.nl | M 06 23 03 04 02