Nieuws26.06.2017

5xbeter Week van Veilig en Gezond Werken 2017

Met nieuwe ideeën en extra energie kijkt 5xbeter terug op de achtste Week van Veilig en Gezond Werken. Van 19 tot en met 23 juni maakte de metaal zich een week lang extra sterk voor veilig en gezond werk.

Persoonlijke ervaringen met een ernstige ongevallen en discussies en brainstorms over onveilige en ongezonde situaties. Bewustwording dat we er met elkaar voor moeten zorgen dat we veilig en gezond werken. Kritisch zijn over je eigen gedrag en dat van een ander en daarnaar handelen. Voorbereid aan de slag gaan en checken voordat je begint of het werk veilig uitgevoerd kan worden. Een greep uit alle ervaringen en inzichten die tijdens de Week van Veilig en Gezond Werken gedeeld zijn. In alle delen van het land is tijdens de 5xbeter Roadshow gesproken over veilig gedrag en het belang van een goede veiligheidscultuur. Honderden bedrijven en duizenden werknemers spraken in hun eigen Veiligheidsweek over onveilige situaties bij hen op de werkvloer. De 5xbeter Week van Veilig en Gezond Werken werd afgesloten met het congres ‘Nu ff niet!’

5xbeter, ijzersterk voor veilig werk

FME heeft in samenwerking met Koninklijke Metaalunie, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie het programma 5xbeter, werken is gezond gelanceerd. Bedrijven kunnen gebruik maken van de gratis instrumenten (verbeterchecks). Kijk voor actuele informatie op www.5xbeter.nl.

5xbeter2017.jpg