Nieuws05.03.2019

Actieplan Energieopslag en Conversie aangeboden aan Kamerleden

Nadat vorige maand het Nationaal Actieplan Energieopslag en Conversie 2019 werd gelanceerd tijdens het Congres Energieopslag & -Distributie 2019, is het vandaag overhandigd aan de Kamerleden van de commissie Economische Zaken en Klimaat. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming overhandigde het rapport aan de commissievoorzitter Farid Azarkan. Daarbij benadrukte zij dat energieopslag en conversie een grote rol gaan spelen in de Nederlandse energietransitie.

Actieplan_0.jpgEnergieopslag en conversietechnologie zorgen voor een verbetering van de leveringszekerheid en de betrouwbaarheid van onze toekomstige energievoorziening. Hierdoor zijn we verzekerd van voldoende duurzame energie, ook wanneer de zon niet schijnt of wanneer het minder hard waait. Bovendien verliezen we door deze technologie ook geen duurzame energie die is opgewekt, maar die tijdens piekmomenten niet kan worden opgenomen in het elektriciteitsnet.

Het actieplan bevat 21 aanbevelingen die ervoor moeten zorgen dat de kansen voor energieopslag en conversie worden verzilverd.

Download het Nationaal Actieplan Energieopslag- en conversie