Pers08.11.2018

Bemiddeling cao Metalektro mislukt

Op verzoek van de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME hebben bemiddelaars geprobeerd de onderhandelingen voor de cao Metalektro vlot te trekken. Helaas is dat niet gelukt. De bemiddelaars constateerden vandaag dat de verschillen onoverbrugbaar zijn en hebben de bemiddeling beëindigd.

FME was bereid een zeer goede deal te sluiten met een mooi loonbod voor 8% voor 33 maanden, de afspraak om tenminste tweeduizend flexcontracten naar vaste contracten om te zetten en een generatiepact te sluiten. Ook heeft FME zeer ruim ingezet op opleiden en ontwikkelen om de kennis en vaardigheden van werknemers op peil te houden, zodat zij verzekerd blijven van werk.

De vakbonden hebben niet tot een cao-akkoord willen komen. “Ze hebben afgelopen maart slechts hun eisen bij FME op tafel gelegd en zijn nooit serieus ingegaan op de diverse voorstellen, waardoor er feitelijk geen sprake is geweest van onderhandelen”, zegt hoofdonderhandelaar Ab van der Touw.

Dat betekent dat er geen zicht op een cao-akkoord is. FME zal een loonaanbeveling richting de bedrijven doen, zodat medewerkers niet de dupe worden van deze situatie.