Nieuws12.10.2018

Bereid je voor op de Brexit!

Op 29 maart 2019 is de Brexit een feit. Onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) hierover zijn nog in volle gang. Weinig bedrijven zijn nog gestart met hun voorbereidingen op de Brexit, omdat er nog veel onzekerheid is. En ook bedrijven die niet direct zakendoen met het VK zullen worden geraakt. FME roept bedrijven daarom op om in ieder geval een risicocheck te doen.

liggend_Brexit___.jpgTijd dringt voor de onderhandelingen

Brexit-onderhandelingen tussen het VK en de EU zijn de afgelopen maanden stroef verlopen. Meer recentelijk zijn er positievere signalen gekomen dat overeenstemming in zicht is. FME hoopt dat dit volgende week bij de EU-top op 18 oktober ook zal blijken. Als er dit najaar namelijk geen akkoord ligt, lukt het niet om het ratificatieproces op tijd te doorlopen. Daarmee wordt de kans op een zogenoemd no deal-scenario groter en groter. Dat is voor de technologische industrie, die bijna een vijfde van haar export uit het VK haalt, een no go.

Het is niet alleen nodig om op tijd een uittredingsakkoord te bereiken. Ook moet er een transitieperiode komen die lang genoeg is om de nadelige impact van de Brexit op het bedrijfsleven te minimaliseren.

Lees onze brochure Brexit en de technologische industrie

Bereid je voor

Dat er nog veel onbekend is, betekent niet dat bedrijven zich nog niet kunnen voorbereiden. Sterker nog, de tijd begint te dringen. Wat de uitkomst van de onderhandelingen gaat worden, zeker is dat het VK de EU verlaat. Vooral als je zakendoet in het VK en geen ervaring hebt met export buiten de EU moet je snel aan de slag. Maar ook als je niet direct handelt met het VK, kun je indirect via je supply chain door de Brexit geraakt worden.

Brochure Brexit en de technologische industrie

In de FME-brochure Brexit en de technologische industrie geven we je de nieuwste update van de gevolgen van de Brexit voor de technologische industrie. Hierin staan ook tips en tools zodat je met je voorbereiding van start kunt.

Heb je na het lezen van deze brochure nog vragen over de Brexit en hoe jij je verder kunt voorbereiden? Het FME Serviceteam staat voor jou klaar.