Nieuws08.11.2019

Cluster FME Zorg in gesprek met Kamerleden

Op 7 november sprak de Tweede Kamer met minister Bruins van Medische Zorg over Slimme Zorg/E-Health. Voor de leden van Cluster FME Zorg is dit een belangrijk onderwerp. Zij leveren immers de medische technologische en digitale innovaties waarmee slimme zorg in de praktijk gebracht kan worden, met als doel het leveren van betere zorg.

FME zorg 660 x 440.jpgMet slimme zorg kan zorg die eerst in het ziekenhuis plaatsvond, nu steeds vaker in de vertrouwde thuisomgeving gegeven worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld thuismonitoring, telezorg of thuisdiagnostiek. Dit is vaak niet alleen betere zorg, maar het levert ook een besparing in de zorgkosten op. Toch lukt het vaak onvoldoende om (digitale) innovaties, ook als zij bewezen effectief zijn, op te schalen.

Leden van Cluster FME Zorg woonden het overleg in de Tweede Kamer bij en gingen vervolgens in gesprek met Tweede Kamerleden Hayke Veldman (VVD, woordvoerder Curatieve Zorg) en Joba van den Berg (CDA, woordvoerder Medische Zorg) over kansen en knelpunten bij innovaties in de zorg. Ook spraken zij met Gelle Klein Ikkink, programmamanager innovatie en zorgvernieuwing bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

FME heeft recent haar agenda Betere Zorg door Technologie aan minister Bruins aangeboden. In deze agenda doet FME voorstellen om te zorgen dat innovatieve technologieën sneller bij de mensen die er baat bij hebben komen. Cluster FME Zorg gaat de komende tijd met verschillende partijen in gesprek hierover.

Lees de brief die FME schreef voor de begrotingsbehandeling van het Ministerie vws

Betere zorg door technologie

Cluster FME Zorg


FME Zorg verbindt technologiebedrijven met de zorgketen met als doel het verbeteren van de zorg. De zorg in Nederland behoort tot de beste van Europa. Door technologische ontwikkelingen is er steeds meer mogelijk. Tegelijk blijven de zorgkosten stijgen door de vergrijzing en steeds specialistischere behandelingen. Dat heeft gevolgen voor de inrichting van onze zorg. Hoe zorgen we voor de beste kwaliteit zorg tegen betaalbare kosten?

Lees meer over Cluster FME Zorg

Meer weten?
Iris van BemmelClustermanager FME Zorg