Nieuws12.02.2018

In-company workshop: consequenties van de nieuwe privacywetgeving AVG

Als bedrijf werk je met persoonsgegevens, bijvoorbeeld op de HR-afdeling of voor het optimaal bedienen van je klanten. Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Om hoge boetes te voorkomen moet je als bedrijf aan deze AVG voldoen (accountability). Wij bieden daarom de in-company workshop 'Consequenties van de nieuwe privacywetgeving AVG' aan.

liggend_AVG_.jpgDe FME-advocaten René Ries en Bert Verstraten gaan in op de consequenties van de AVG bij commerciële activiteiten en in de arbeidsrechtelijke relatie.

  • René Ries van FME | Ondernemingsrecht

De AVG heeft fikse gevolgen voor het gebruik van persoonsgegevens. Zo moeten bedrijven in bepaalde gevallen een Functionaris Gegevensbescherming aanstellen. Wanneer is dat? En welke consequenties heeft de AVG voor je klantenbestanden? Wat zijn je verplichtingen als je onderneming  persoonsgegevens verwerkt? Is een verwerkingsregister verplicht? Wat zijn de rechten van betrokkenen? Wanneer moet een verwerkersovereenkomst aangegaan worden? Wat is een PIA en wanneer is een PIA verplicht? Wie is aansprakelijk? Welke boetes kan de Autoriteit Persoonsgegevens opleggen?

  • Bert Verstraten van FME | Arbeidsrecht

Bert Verstraten is als advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht. Tijdens de bijeenkomst staat hij stil bij de arbeidsrechtelijke gevolgen van de AVG. Denk hierbij aan vragen als: wat mag je volgens de nieuwe privacywet wel én niet vastleggen over zieke werknemers? Wat mag je vastleggen in een medewerkersdossier over alcohol- en drugsgebruik? Om hoge boetes te voorkomen is het belangrijk om hierover geïnformeerd te zijn.

Kosten in-company

Deze in-company workshop kost € 1.750,- per bedrijf. Dit bedrag is inclusief de verstrekking van een model verwerkingsregister en verwerkersovereenkomst. Het totaalbedrag is inclusief voorbereidingstijd, reisuren en reiskosten en ongeacht het aantal deelnemers. De workshop start om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur, de datum plannen we in overleg met jou in.

Bedragen zijn exclusief btw.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze in-company workshop. Neem dan contact met ons op, T (079) 353 13 89 of E advocaten@fme.nl.