Nieuws05.02.2019

D66 Kamerlid Antje Diertens op werkbezoek bij Philips Drachten

Welke rol spelen bedrijven in een ‘Leven Lang Ontwikkelen?’ Hoe kunnen bedrijven uit de regio samenwerken om talent op te leiden en aan te trekken? Deze vragen stonden centraal tijdens het werkbezoek met D66 Kamerlid Antje Diertens aan Philips Drachten.

Antje Diertens bij Philips_0.jpgAls het aan FME en aan Philips Drachten ligt, zal in de toekomst het leren anders georganiseerd worden dan nu. Via regionale platforms zullen bedrijven en onderwijsinstellingen samen complete arbeidsmarkt- en opleidingsvraagstukken oppakken. Individuele bedrijven trekken samen op in clusters en geven innovatie verder vorm. Philips Drachten heeft dit concept omarmt en bouwt samen met de fieldlabs Innovatie Cluster Drachten, 5G Campus in Groningen en Added in Emmen aan een regionale Skills Hub. Hier komt het mbo, hbo en wo samen met bedrijven om aan complexe vraagstukken te werken. De totstandkoming van het Innovatiecluster en de toekomstige skills hub is voor Philips erg belangrijk. Overheid, onderwijs en ondernemingen moeten intensiever samenwerken voor de toekomst van de noordelijke regio.

Tijdens het werkbezoek mochten wij een kijkje nemen in de fabriek. De vestiging in Drachten ontwikkelt tal van innovatieve producten zoals scheerapparaten, baardtrimmers, haardrogers, epileerapparaten, stofzuigers, SENSEO® koffiemachines en Wake-up Lights. Tevens ontwikkelt én produceert Philips Drachten scheerapparaten.

Leven Lang Leren

Ook werd er gesproken over het belang van een Leven Lang Ontwikkelen. Vanwege de razendsnelle technologische ontwikkelingen moeten medewerkers hun hele werkzame leven toegang hebben tot onderwijs, om zo hun vaardigheden up-to-date te houden en zichzelf te blijven uitdagen. Werkend leren kan alleen als school en bedrijf , bekostigd onderwijs en bedrijfsopleidingen meer samenwerken. Dat de overheid bedrijfsopleidingen daarin wil ondersteunen is een flinke stap in de goede richting.

Voor de toekomst moeten we zoveel mogelijk mensen verleiden om zichzelf te blijven uitdagen en te blijven ontwikkelen. Daarbij zijn innovaties in onderwijs nodig. Zo blijft leren inspireren.
– Antje Diertens

Leven lang ontwikkelen

Digitalisering, robotisering, maar ook de energietransitie vragen andere vaardigheden en competenties van toekomstige medewerkers. Opleidingen moeten daarop kunnen inspringen. Dat vraagt een gemeenschappelijke inspanning van bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen. FME streeft naar een bedrijfscultuur waarin leren centraal staat. Met duurzaam inzetbare medewerkers die hun hele werkende leven profijt hebben van onderwijs, hun vaardigheden up-to-date houden en zichzelf blijven uitdagen.

Lees ons standpunt

Meer weten?
Marline KesterPublic Affairs Adviseur