Event12.09.2019

Data Value Center Smart Industry Jaarevenement 2019

Tijdens het eerste jaarevenement van het Data Value Center – Smart Industry (DVC-SI) op 17 oktober 2019 komen ruim 100 mkb-ondernemers uit de maakindustrie bijeen op de Brainport Industries Campus te Eindhoven. Tijdens een van de break-out sessies vertelt Business Development Manager Frank Donders over FOKUS, het programma om bedrijven mee te nemen naar de Fabriek van de Toekomst.

Aanmelden

Programma

  • 13.30 uur - Inloop
  • 14.00 uur - Plenair programma

Welkom en introductie
Toelichting van het programma en een korte inleiding over het doel, de doelgroep, de activiteiten en de betrokken partijen van het Data Value Center Smart Industry.
Gerard Blom, programma manager BOM / DVC-SI

Opening Data Value Center Smart Industry
Interview met Martijn van Gruijthuijsen, Gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling van de Provincie Noord-Brabant, en Thomas Faber, MT-lid van de Directie Digitale Economie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Key note 1: Wat moet ik met al die kleine orders?
Iedereen weet dat je vaak meer kunt verdienen aan 10 kleine orders dan aan 1 grote order, maar hoe houd je daar de controle over? Wat komt er kijken bij het automatiseren van enkelstuks en kleine series? En wat betekent dit voor de kostprijs? Met het lezen van de juiste data houd je controle over je processen en haal je meer omzet met dezelfde machines. Wat heeft De Cromvoirtse tot nu toe gedaan en wat zijn de volgende stappen naar een autonome fabriek? Smart Industry in de praktijk.
Janwillem Verschuuren, directeur De Cromvoirtse

Key note 2: Data voor slimme systemen
Slimme systemen, zoals sensornetwerken en (productie)machines, gebruiken data om hun taken uit te kunnen voeren. Ook leveren ze weer data aan andere slimme of minder slimme systemen. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld worden vijf principes voor het gebruik van data in slimme systemen getoond. Het voorbeeld is afkomstig uit praktijkgericht hbo-onderzoek dat met en voor MKB-bedrijven wordt uitgevoerd.
Teade Punter, Lectoraat High Tech Embedded Software, Fontys Hogeschool ICT

  •  15.15 uur - Break-out sessies (2 ronden van 45 minuten)

1. Data als inzet voor versterking concurrentiepositie
2. Linked Data toepassingen in Smart Industry
3. Fieldlabs Flexible Manufacturing & Advanced Manufacturing Logistics
4. Data Science for Smart Industry
5. Dataverzameling uit robotinstallaties om de OEE te verhogen
6. Project Fabriek van de Toekomst (FOKUS)

  • 17.00 uur - Plenair afsluitingsprogramma

Key note 3: Cloud oplossingen voor het mkb
Cloud oplossingen maken het eenvoudig uw machines, producten, installaties en systemen veilig met de digitale wereld te verbinden. In de sessie wordt met concrete voorbeelden toegelicht hoe u met deze oplossingen data van al uw intelligente devices kunt ontsluiten en eenvoudig de verbanden binnen uw productieproces kunt ontdekken. Krachtige industriële applicaties zetten deze schat aan gegevens om in waardevolle informatie waarmee nieuwe digitale diensten kunnen worden ontwikkeld. Dit biedt u nieuwe mogelijkheden om problemen op te lossen en maakt het mogelijk nieuwe innovatieve businessmodellen te ontwikkelen. Peter Beran is Siemens’ specialist op dit gebied en vertelt hoe hij ook MKB bedrijven helpt deze spannende stap te maken.
Peter Beran, Siemens Digital Industries – Software, Cloud Application Solutions (DI S CAS)

Afsluiting
Korte terugblik op het evenement.
Gerard Blom, programma manager BOM / DVC-SI

  • 17.30 uur - Informele borrel in BIC Café, Data Value Café (Atrium)
  • 19.00 uur - Einde

Deelname is kosteloos, aanmelden is mogelijk tot 10 oktober.

Fabriek van de Toekomst

FOKUS

De technologische industrieën in Nederland en België staan voor grote uitdagingen. Het leveren van kwaliteit, meegaan met de nieuwe ontwikkelingen, kleine productiereeksen betaalbaar houden, snelheid kunnen garanderen, en duurzaam ondernemen. In samenwerking met Interreg maakt 'De Fabriek van de Toekomst' van deze uitdagingen kansen.

Lees meer over FOKUS

Meer weten?
Frank DondersBusiness Development Manager Regio Zuid