Nieuws08.08.2017

DHI-regeling open: mki-bedrijven met internationale ambities gezocht

Ben jij een mki-ondernemer (middelgrote en kleine industrie) met internationale ambitie en een nog onontgonnen potentieel voor een product of dienst over de grens? Dan kun je wellicht gebruikmaken van de DHI-subsidieregeling voor een subsidie tot 200.000 euro. De tweede DHI-tender is sinds 8 augustus open en sluit op 19 september 2017 om 15.00 uur (Nederlandse tijd).

Internationaal_290.jpgDHI is de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investering-voorbereidingsstudies in het buitenland. Voorbeelden van toepassingen zijn:

  1. Een potentiële klant in het buitenland staat op het punt in jouw product of dienst te investeren maar heeft een extra zet nodig heeft met bijvoorbeeld een haalbaarheidsstudie.
  2. Je wilt de meerwaarde van je product of dienst over de grens demonstreren en laten zien dat het werkt en dat het effectief en rendabel is in het desbetreffende land.
  3. Je hebt de wens om zelf internationaal te investeren, maar daarvoor is nog een studie nodig en een investeringsplan.

Je moet dan wel aan de volgende eisen voldoen:

  • Het exportpotentieel is minimaal 10x de gevraagde subsidie aan DHI.
  • Je hebt te minste drie werknemers in dienst, hebt een gemiddelde jaaromzet van minimaal 100.000 euro (en bent in bezit zijn van e-herkenningsmiddel niveau 2 of 2+).

De DHI-subsidie is voor bijna alle landen van toepassing (zowel ontwikkelingslanden, opkomende economieën, als ontwikkelde landen).

Valt jouw projectidee binnen één van deze scenario's en heb je behoefte aan ondersteuning of advies? FME heeft ervaren specialisten in het financieren van internationale investeringsprojecten, of het identificeren, opzetten en ontwikkelen van eventueel benodigde allianties. We helpen je graag met het aanvragen van een DHI subsidie en zijn ook inzetbaar bij het opstellen van een ‘bankable’ businessplan, mede als output van een DHI-studie.

FME Subsidiekalender

Investeren in R&D is noodzakelijk, maar wat zijn de fiscale subsidiemogelijkheden? Helpen innovatiekredieten je verder? Welke regionale of Europese subsidies kunnen worden aangesproken? Hoe ga je om met het combineren van subsidies? Welke zijn het meest geschikt voor je bedrijf? FME helpt je op weg.

Ga naar de FME Subsidiekalender

Meer weten?
FME ServiceteamWij helpen je graag verder