Blog19.09.2019
Door: Ineke Dezentjé Hamming - Bluemink

Elke dag is een mki-dag

Onlangs was ik met minister-president Mark Rutte op werkbezoek bij een van onze mki-bedrijven Promolding, expert in hoogwaardige spuitgietprojecten. Prachtig om hun werk van dichtbij te zien. Ook Mark Rutte keek zijn ogen uit en liet dat heel Nederland weten. 'Een industrie om trots op te zijn', schreef hij op zijn Instagram-account. Ik ben het daar helemaal mee eens en zet er ook nog eens uitroepteken achter.

liggend_pagina_breed_FME_Promolding_MRK4467_.jpgDe passie en inzet waarmee de middelgrote en kleine industrie (mki) werkt aan slimme oplossingen en mooie producten voor maatschappelijke vraagstukken, kunnen we niet vaak genoeg delen. Dat doen we ook deze week, tijdens de Week van de middelgrote en kleine industrie maar wat mij betreft is elke dag een mki-dag. Wij laten dan ook geen mogelijkheid onbenut om de cruciale rol van deze tech bedrijven duidelijk te maken aan politiek en samenleving. Deze week doen we dat nog eens dubbel.

Hoe sterker en innovatiever onze mki-bedrijven zijn, hoe groter hun waarde voor de hele keten en de hele economie.

Het aantal mki-bedrijven blijft groeien en hun rol in de technologische industrie wordt steeds belangrijker. Niet alleen als toeleverancier voor grote bedrijven, maar ook als partner bij innovatietrajecten. Hoe sterker en innovatiever onze mki-bedrijven zijn, hoe groter hun waarde voor de hele keten en de hele economie. Het aantrekken en behouden van tech talent is daarbij enorm belangrijk.

Kom naar de Week van de mki

Neem een kijkje bij je collega’s

Hoe kunnen we onze gezamenlijke innovatiekracht verder vergroten? Hoe speel je met je bedrijf en je mensen in op nieuwe trends en technologische ontwikkelingen? Hoe positioneer je je bedrijf strategisch op de arbeidsmarkt en verleid je nieuw talent? Hoe pakken andere mki-bedrijven dit aan? Tijdens de Week van de mki, zijn we te gast bij vier van onze mki-bedrijven. Zij delen hun kennis en ervaringen met Smart Working en employer branding. Meld je aan voor de sessies, kom langs bij je collega-ondernemers en bouw samen aan een mooie toekomst!

FME-lidmaatschap voor mki-ondernemers

FME is er voor de middelgrote en kleine industrie (mki) We ondersteunen je op het gebied van cao-zaken, bij complexe organisatiekwesties en in nationale en Europese subsidietrajecten. En heb je vragen rond internationaal ondernemen? Ook dan helpen we je graag en goed. We brengen de kansen voor jouw onderneming in kaart én helpen je graag op weg om jouw ambities te realiseren. En we brengen je in contact met collega-ondernemers om met hen ideeën en ervaringen uit te wisselen. Haal meer uit je lidmaatschap.

mki_feiten en cijfers.jpg