Nieuws14.06.2019

FME Flexdienst: flexibele oplossingen voor tekort aan technisch personeel

De FME Flexdienst helpt je bij het vinden van kwalitatief goed en flexibel personeel (flexkrachten). Als je flexibel personeel niet op je eigen loonlijst kunt of wilt zetten, kun je gebruikmaken van een landelijk werkende payroll organisatie. De FME Flexdienst heeft raamovereenkomsten met diverse uitzendbureaus en een payrollspecialist afgesloten waar je als FME-lid direct gebruik van kunt maken.

liggend_FME Flexdienst.jpgInleencontracten met gunstige voorwaarden

De contracten kenmerken zich door voorwaarden die doorgaans alleen zijn voorbehouden aan de grotere inleners. Deze gunstige voorwaarden zijn nu bereikbaar voor elk FME-lid. Je hoeft niet zelf te onderhandelen. Alle overeenkomsten zijn klaar voor gebruik en voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving. Het enige dat je hoeft te doen, is één van de gecontracteerde bureaus te bellen en een aansluitovereenkomst te tekenen.

Aanbod drie verschillende partners

De FME Flexdienst heeft raamovereenkomsten afgesloten met drie bureaus: Adecco Group Nederland, Luba en Holland Employment Experts. Bij Adecco en Luba kun je terecht voor gemotiveerde uitzendkrachten (tot en met mbo-niveau) die administratieve, productie, logistieke en licht technische functies uitvoeren. Bij Holland Employment Experts heb je de keuze uit payrolling van medewerkers tot en met wo-niveau, medewerkers met specialistische functies en stagiaires.

Creatieve oplossingen voor personeelstekort

Vanwege het groeiend tekort aan gekwalificeerd technisch personeel zijn creatieve oplossingen noodzakelijk. Onze partners kunnen je op de volgende manieren helpen:

  • Opleiden | Adecco en Luba zetten leerwerktrajecten in om gekwalificeerde technische mensen te vinden en te binden. Daarnaast bieden zij opleidingstrajecten aan voor zij-instromers.
  • Buitenlandse medewerkers | Voor een toenemend aantal werkzaamheden zijn onvoldoende Nederlandse medewerkers te vinden. Dat geldt voor uitvoerend werk, maar ook in toenemende mate voor gespecialiseerde beroepen. Vanuit haar internationale vestigingen kan Adecco buitenlandse uitzendkrachten, zoals lassers en machine monteurs, werven. Via Holland Employment Experts kunnen FME-leden hoogopgeleide kennismigranten met specialistische kennis (van buiten de EU) aannemen en profiteren van de kennismigrantenregeling.
  • Zelfstandigen/zzp’ers | Er is een groep medewerkers die als professional zich laten inhuren door bedrijven, ook wel werkprofessional genoemd. Via Adecco en Holland Employment Experts is het mogelijk om werkprofessionals (zelfstandigen in loondienst) en zzp’ers in te huren.
  • AOW- en pensioengerechtigden | Een andere oplossing voor het personeelstekort is om medewerkers (flexibel) in te blijven zetten na de pensioengerechtigde leeftijd. Via Adecco en Holland Employment Experts kun je AOW- en pensioengerechtigden inhuren.

Voordelen van de FME Flexdienst

  • De gemiddelde tarieven zijn circa 7% lager dan de reguliere tarieven.
  • Na 520 uren (regulier 1.040 uren) heb je de mogelijkheid om de uitzendkrachten kosteloos over te nemen.
  • Je bent geen tijd en energie kwijt aan lastige en tijdrovende onderhandelingen.
  • De Persoonlijke Beschermingsmiddelen zijn voor rekening van de bureaus.
  • Je ontvangt een gratis managementrapportage.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Adecco Group Nederland
Contactpersoon: Leendert-Jan van de Koppel
E-mail: leendert-jan.van.de.koppel@adeccogroup.com
www.adecco.nl

Luba
Contactpersoon: Nicole Barten
E-mail: fme@luba.nl
www.luba.nl

Holland Employment Experts
Contactpersonen: Geert, Sierk-Jan en Daniel
E-mail: info@hollandemploymentexperts.nl
www.hollandemploymentexperts.nl

Meer weten over de FME Flexdienst?

Neem voor meer informatie of vragen over de FME Flexdienst contact op met Patrick Blommerde via (079) 353 12 52 of ledenvoordeel@fme.nl.