Nieuws09.11.2016

FME Industrietop met Rutte: werken aan nummer 1 positie industrie

Nederland heeft een krachtige industrie met banen op alle niveaus. Digitalisering biedt grote kansen om die positie uit te bouwen. De Nederlandse industrie moet de ambitie hebben om voor de nummer 1 positie te gaan op het gebied van digitalisering. Daarover waren de deelnemers aan de FME Industrietop met minister-president Rutte het vandaag eens.

liggend_FME 09-11-2016-127_0.jpgBekijk het fotoverslag van deze FME Industrietop

Tijdens de industrietop bespraken de directeuren van grote en mkb-bedrijven uit de technologische industrie met de premier wat nodig is om op de nummer 1 plek te komen. Investeringen in technisch onderwijs, sterke innovatie- en exportinstrumenten en een ministerieel topteam voor digitalisering hebben hoge prioriteit. Ook zullen industrie en overheid samen meer het belang van de industrie moeten uitdragen: de Nederlandse industrie heeft slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen en de banen van de toekomst zijn in de industrie te vinden.

De FME Industrietop vond plaats bij Kiremko, wereldmarktleider in machines voor de aardappelverwerkingsindustrie in Montfoort. FME organiseert de komende maanden verschillende industrietoppen met ministers, gesprekken met politici en verkiezingsdebatten om de FME Industrieagenda 2016-2018 Verdienkracht & Vooruitgang onder de politieke aandacht te brengen, zodat de industrie de winnaar van de verkiezingen wordt.

Lees ook

pagina_breed_FME 09-11-2016-161.jpg