Nieuws16.07.2019

FME toont de premier Smart Industry bij lidbedrijf Promolding

Minister-president Mark Rutte bracht vandaag een bezoek aan FME-lid Promolding. Directeur Jac Gofers van Promolding liet de premier zien hoe je met digitalisering en robotisering de productieprocessen kunt innoveren en internationaal concurrerend blijft.

Minister-president Rutte:

Wat hebben we toch een mooie, innovatieve industrie in Nederland. Prachtige, maatschappelijke toepassingen voor technische, industriële producten. Een industrie om trots op te zijn!

Rutte 660 x 440.jpgDe minister-president ging met verschillende ondernemers van FME lid-bedrijven om tafel om te horen wat er speelt in de technologische industrie. Hoe gaan we meer mensen voor de techniek opleiden en hoe kunnen we de innovatiekracht van Nederland door samenwerking op peil houden? Ook het belang van een sociaal model dat stabiliteit en rust brengt, kwam aan de orde.

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming is blij dat de premier de tijd heeft genomen om met FME-leden in gesprek te gaan:

De technologische industrie is de groeimotor van de economie, maar we zien ook donkere wolken aan de horizon. De handelsoorlog brengt onzekerheid, terwijl onze sector drijft op export. We moeten ons daarop voorbereiden.

FME werkt aan een versterkingsagenda met voorstellen om de economie sterk te houden en voorbereid te zijn op een mogelijke crisis. Ineke Dezentjé Hamming: "China is niet het probleem. Het probleem is Europa. We moeten veel beter gaan samenwerken en investeren in bijvoorbeeld innovatie, skills en Artificial Intelligence."

Morgen vertrekt de premier naar de Verenigde Staten waar hij een handelsmissie leidt over onder andere Smart Industry.

Bij dit bedrijfsbezoek waren de volgende FME-leden aanwezig:

  • Jac. Gofers (Gastheer), Eigenaar en CEO en Menco Verduin Managing Director Promolding B.V.
  • Marjolijn Klaver,  Managing Director Johnson & Johnson Medical BV 
  • Jennifer van der Leegte, Directeur VDL Groep 
  • Judith Vermeulen,  Directeur/eigenaar van Opera Engineering en Vekon Besturingstechniek 
  • Edward Voncken, CEO KMWE 
  • Ruthger de Vries, Executive Vice President, Production and Logistics, Scania 
  • Hans Winters,  Voorzitter Raad van Bestuur, Siemens Nederland N.V.

pagina_breed_FME_Promolding_MRK4467_.JPG

AI revolutie van de 21ste eeuw

In 1997 speelde Garri Kasparov zijn legendarische schaakpartij tegen de IBM computer Deep Blue. Hij verloor. Deskundigen dachten toen dat dit het eindpunt zou zijn van wat er mogelijk was met Artificial Intelligence. Niets is minder waar. Artificial Intelligence gaat als sleuteltechnologie de wereld net zo ingrijpend veranderen als de industriële revolutie dat in de 18e en 19e eeuw heeft gedaan.

De inzet van FME op dit thema Over Promolding