Nieuws26.03.2020

Hannover Messe verschoven naar 2021

HANNOVER MESSE kan dit jaar niet plaatsvinden vanwege de steeds kritischer wordende situatie rond de Covid-19-pandemie. De regio Hannover heeft een decreet uitgevaardigd dat het organiseren van 's werelds toonaangevende vakbeurs voor industriële technologie verbiedt. Vanaf nu tot de volgende HANNOVER MESSE in april 2021 zal een digitaal informatie- en netwerkaanbod exposanten en bezoekers de mogelijkheid bieden voor economische beleidsoriëntatie en technologische uitwisseling.

De industriële wereld zal dit jaar niet kunnen vergaderen in Hannover. Uitgebreide reisbeperkingen, verboden op groepsbijeenkomsten en een verbodsbesluit in de regio Hannover maken het onmogelijk om HANNOVER MESSE door te laten gaan. Tegelijkertijd treft de corona-crisis de economie en kampt de maakindustrie - de kern van HANNOVER MESSE - met de ernstige gevolgen van de pandemie. Vraag en verkoop in de Duitse industrie nemen af, wat resulteert in knelpunten in de aanvoer, productiestops en verminderde werkuren voor werknemers.

"Gezien de dynamische ontwikkeling rond Covid-19 en de uitgebreide beperkingen op het openbare en economische leven, kan HANNOVER MESSE dit jaar niet plaatsvinden", zegt Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de raad van bestuur van Deutsche Messe AG. "Onze exposanten, partners en ons hele team hebben er alles aan gedaan om dit mogelijk te maken, maar vandaag moeten we accepteren dat het in 2020 niet mogelijk zal zijn om 's werelds belangrijkste industriële evenement te organiseren."

Het is voor het eerst in de 73-jarige geschiedenis van HANNOVER MESSE dat het evenement niet doorgaat. De organisatoren laten de show echter niet helemaal verdwijnen. "De behoefte aan oriëntatie en uitwisseling is bijzonder belangrijk in tijden van crisis", zegt Köckler. "Daarom werken we momenteel intensief aan een digitaal informatie- en netwerkplatform voor HANNOVER MESSE dat we binnenkort voor onze klanten zullen openen."

Verschillende webgebaseerde formaten zullen exposanten en bezoekers van HANNOVER MESSE in staat stellen om informatie uit te wisselen over aankomende economische beleidsuitdagingen en technologische oplossingen. Live streams brengen interactieve interviews met experts, paneldiscussies en best-case presentaties over de hele wereld. Ook het online exposeren en zoeken naar producten wordt uitgebreid, bijvoorbeeld met een functie waarmee bezoekers en exposanten direct met elkaar in contact kunnen komen.

"We zijn ervan overtuigd dat niets direct persoonlijk contact kan vervangen en we kijken al uit naar de tijd na het coronavirus", zegt Köckler. "Maar vooral in tijden van crisis moeten we flexibel zijn en pragmatisch handelen. Als organisatoren van 's werelds belangrijkste industriële vakbeurs willen we oriëntatie bieden en het economische leven tijdens de crisis ondersteunen. Dat doen we met ons nieuwe digitale aanbod. "

Thilo Brodtmann, uitvoerend directeur van de Duitse vereniging voor mechanische machinebouw (VDMA), zei: "De annulering van HANNOVER MESSE 2020 is een ongelukkige beslissing, maar het is de enige juiste. De machinebouwindustrie moet zich nu concentreren op het minimaliseren van de gevolgen van de pandemie in zijn eigen operaties zodat het weer kan opstarten. In april 2021 zijn de ingenieurs weer volop in Hannover. "

Wolfgang Weber, voorzitter van de raad van bestuur van ZVEI: "Het feit dat de Hannover Messe 2020 niet kan worden georganiseerd, is een bitter verlies, maar het is de juiste beslissing. Voor de elektrische industrie is de beurs de etalage voor de wereld, die helaas gesloten blijft. Dit jaar zullen onze bedrijven de tijd tot 2021 gebruiken om de aanzienlijke gevolgen van Corona te beheersen. Volgend jaar presenteren ze zich dan met de nieuwste producten en oplossingen voor Industrie 4.0 en het energiesysteem van de toekomst. "